Göyərti qutabı (kətə)



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



4-5 st un

1 yumurta

1 ç.q duz

Aparanadək  ilıq su

Zövqə görə sarıkök əlavə edə bilərsiniz.

Yuxaları yaymaq üçün:

4-5 x.q un

İç üçün:



10 dəstə göyərti  (keşniş, şüyüd, ispanaq, göy soğan, nanə, sarımsaq, cəfəri, turşəng, kəvər, cincilim və s)

Zövqə görə duz

Qutabın aralarına sürtmək və qızartmaq üçün:

Quyruq

Kərə ya da bitki yağı

Üstü üçün:

Sumaq (zövqə görə)

Qatıq


Hazırlanması:

Unu bir qaba ələyib duzu səpib ortasına yumurtanı sındırırıq və suyu əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.



Sonra əlimiz ilə normal xəmir yoğururuq.



Xəmiri balaca hissələrə bölüb kündəliyirik. Üstünə salafan örtürük qurumasın.



İçliyi hazırlayırıq. Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Doğranmış göyərtiyə duz səpib yaxşı qarışdırırıq (ya da göyərtini yuxanın üstünə töküb duzu səpirik).



Kündənin birini götürüb un səpib nazik yuxa yayırıq.



Yuxanın yarı hissəsinə içlikdən qoyub yayırıq.



Yuxanı iki qatlayırıq və yanlarını bərkidirik.



Qazın ya da odun üstündə qızmış sacın üzərinə qoyub hər iki tərəfini qızardırıq.



Bu şəkildə bütün qutabları hazırlayırıq. Hər bir qutabı bişirib yığanda aralarına kərə yağı vurun, onda həm yumşaq, həm də dadlı olur.



Qutabları süfrəyə verərkən quyruq, kərə ya da bitki yağından az istifadə etməklə yenidən isidib veririk.



Zövqə görə üstünə sumaq səpib yanında qatıq verə bilərsiniz.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Pizza 2
Ərzaqlar: 1 ədəd yumurta 1 paket tez maya 1x.q şəkər tozu 1ç.q duz 1 st süd 1 st su 1/2 st duru yağ 6 st un(təqribi) Üstü üçün: Mayonez
.Qiyməli poğaça 2
Ərzaqlar: 125 q kərə yağı 1/2 st duru yağ 1/2 st qatıq 2 ədəd yumurta(1 ədəd yumurtanın sarısı üzünə) 1 ç.q duz (dolu yox) 1 paket qabartma tozu
.Katmer poğaça
Ərzaqlar: 2 st süd 1 ədəd yumurta ağı 1/2 st duru yağ 1 paket tez maya 1 ç.q duz 2 ç.q şəkər tozu 6 st un Arası üçün: 100 q kərə yağı 100
.Kartoflu gül börək
Xəmir üçün: 3 st un 100 q kərə yağı 1 ədəd yumurta 1 st süd 1 paket tez maya 1 ç.q duz Üz üçün: 1 ədəd yumurta İçlik üçün:Kartof əzməsi ya bişmiş
.Yağlı xəmirdən kartoflu börək
Ərzaqlar: hazır yağlı xəmir Yaymaq üçün un Üzü üçün: 1 ədəd yumurta Küncüt Çörəkotu İçlik üçün: Kart Of əzməsi Bax: Kartof əzməsi Hazırlanma
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
meri (02 mart 2016 22:48)
Elaaa gorunur
Reseptaz (16 fevral 2016 15:21)
ehtiyac yoxdur
aysel (16 fevral 2016 11:32)
Salam goresen maya qatmaq olarmi?
nihal (19 yanvar 2016 14:44)
men sirniyyatlari sevirem
Reseptaz (22 oktyabr 2015 09:00)
nush olsun
vefa mamedova (20 oktyabr 2015 14:31)
tarifi hazirladim yaxwidi
vefa mamedova (20 oktyabr 2015 14:30)
coz lezzetli idi hazirladim
Reseptaz (05 fevral 2015 20:05)
Çox sağ olun.
гумру (01 fevral 2015 17:49)
горнушче йагшы
Reseptaz (21 mart 2014 20:10)
Təşəkkürlər Nuş olsun.
guler (21 mart 2014 16:48)
cox leziz.
guler (21 mart 2014 16:48)
cox lezzetli.
Guler (27 yanvar 2014 01:47)
Mende isteyirem cox Dadli gorsenir
Reseptaz (25 yanvar 2014 21:40)
Salam. Bu tək göyərti ilə olan növüdür. İstəsəniz pendir də vura bilərsiniz. Məncə də həyətdə sac üstündə bişən kətənin dadına heç nə çatmaz.Həm də köməkli deyə-gülə bişirdikdə.Təşəkkürlər
Teyyube (09 yanvar 2014 14:47)
her bahar gelishine kucede qadinlar toplashib kete bishiririk,hem dadi,hem maragi gozeldi...
Gülxar (20 dekabr 2013 21:17)
Bes pendir vurulmur?
Reseptaz (18 noyabr 2013 09:15)
cox sag olun..
İlahe (17 noyabr 2013 19:54)
Görüntüsü möhtəşəm.... əminəm dadıda elə gözəldir...olsaydı ikisin yiyerdim...... əlləriniz dərd görməsin
Reseptaz (17 noyabr 2013 19:04)
salam, texminen 12 eded
zeyneb (17 noyabr 2013 17:30)
salam, bu resepte gore nece eded qutab alnir ?
Reseptaz (09 noyabr 2013 17:06)
tesekkurler
jale (09 noyabr 2013 11:47)
choox gozeldi elerinize sagliq.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.