Gilaslı tort



Ərzaqlar:

Biskvit üçün:



4 ədəd yumurta

4-5 ədəd qoz ləpəsi

25 q kərə yağı

3/4 st şəkər tozu

3/4 st un

Krem üçün:

400 q krem pendir

200 q qaymaq

4-5 x.q şəkər tozu

Şirə üçün:

1/3 st su

1/3 st şəkər tozu

Ç.q ucunda vanil

Arası üçün:



500 q albalı, gilas (təzə ya da konserv olunmuş)


Hazırlanması:

Şirəni hazırlayaq. Şəkər tozu ilə suyu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.

Şəkər əriyib qaynamağa başlayan kimi götürürük. Şirəni qoyuruq soyuyur.



Biskviti hazırlayaq. Yumurtanı mikserlə çalırıq.



Şəkər tozunu əlavə edib qatılaşana qədər çalırıq.



Ələnmiş unu az-az əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırırıq.



Qozu bıçaqla xırda doğrayıb, xəmirə əlavə edib qarışdırırıq.



Diametri 26 sm qab götürüb hər yanını yaxşı yağlayırıq.



Xəmiri tokürük.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqəyə bişiririk. Bişən kimi çıxarmayın sobanı sondürün 5-10 dəqiqə içində qalsın. Sonra çıxarın.



İlıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuduqdan sonra bıçaq vasitəsilə iki hissəyə bölürük.



Kremi hazırlayaq. Krem pendirini, şəkər tozunu və qaymağı mikserlə çalırıq.

Kremimiz hazırdır.



Qaba mətbəx sellofanı sərib biskvit layının birini qoyub şirəni qaşıqla hər tərəfinə tokürük.



Sonra qabdan çıxarıb kremləyirik. Gilasın tumunu çıxarıb yan-yana kremin üstünə yığırıq.



Kremdən 2-3 x.q gilasın üstünə töküb yayırıq.



İkinci layı da qoyub üstünü və yanlarını kremləyirik.



Tortun üstünü zövqə görə bəzəyirik.



4-5 saat soyuducuda qaldıqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu çizkek
Ərzaqlar: 1 paket qurabiyə 100 q kərə yağı İçliyi üçün: 200 q krem qaymaq 200 q labnə pendir 1/2 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 2 x.q buğda nişa
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (19 avqust 2014 09:09)
İstəyinizi nəzərə alarıq.Təşəkkürlər.
kemale (26 dekabr 2013 22:28)
salam sizden hayis edirem mene yeni il ucin praga tortun reseptini yaizasuz.sizden coh-coh hayis edirem.indiden sagolun.
gulu (24 oktyabr 2013 14:38)
abseron

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.