Gilas mürəbbəsi



Ərzaqlar:

1 kq gilas

1 kq şəkər tozu

1 st su


Hazırlanması:

Gilası yuyub təmizləyirik.



Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.



Şəkər əriməyə başlayanda gilası tökürük. Astaca qarışdırırıq.



Üzünə çıxan kəfi yığırıq və asta qarışdırırıq ki, hər tərəfi eyni bişsin.



Kəfi azalanda mürəbbə ortasından qırmızı köpüklə qaynayır onda bilinir ki, hazır olmağa az qalıb.Qaşığı qaldırıb suyu az ağırlaşmaq istəyəndə götürürük.



Gilas mürəbbəmiz hazırdı.

Mürəbbə soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.

Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Heyva mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq heyva 1 kq şəkər tozu 1,5 st su Hazırlanması: Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qay
.Şabalıdın təmizlənməsi
Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir: Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabı
.Duzlu suda xiyar tutması
Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə) Hazırlanması: Xiyarları yuyub t
.Dondurulmuş moruq
Moruğu təmizləyib şəkildəki kimi ağzı yaxşı örtülən qablara yığıb soyuducunun buzxanasında saxlaya bilərsiniz. Belə saxlanılmış moruqdan içkilərdə və şir
.Gül kələmi turşusu
Ərzaqlar: 2 ədəd gül kələmi 1 ədəd acı bibər 1 baş sarımsaq 3-4 baş şüyüd qurusu 1 x.q kərəviz qurusu 1 ç.q reyhan qurusu Duz
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (29 may 2015 21:29)
Salam. Bəli hər bir kiloya bir stəkan tökülür.
samire (29 may 2015 13:51)
Salam mene deye bilerdiz indi meselen gilas 3 4 kilodu 3 4 stkan su tokmeliyik yeni nece kilodusa her 1kiloya 1 stekan meselen 4 kiloya 4 stkan zehmet olmasa cavab yazardiz mene
Aydan (19 sentyabr 2014 22:53)
Skaladin hazirlanmasini oyrenmek isteyerem,evvelceden tsk,resepti evvel bilirdim unutmusam.Bilen varsa yazsin
Reseptaz (20 avqust 2014 18:49)
Təşəkkürlər.
aynur (11 iyun 2014 14:19)
1kq cilek-1kq seker tozu-cileyi temizdeyib-yuanan sonra-ustune seker tozunu tekuresen-4saat sekerde qalsin-sonra vam ocaqdayarim saat erzinde hazirdi nus oysun
nurlana (11 iyun 2014 14:15)
ciyereyin biseme qaydasini deyin
Ruslana (03 iyun 2014 22:29)
salam qirmizi gilasi hazirladiqda,soyudub tezeden oda qoymaga ehtiyac var,yoxsa birdefeye biwmelidi.
Reseptaz (27 may 2014 09:32)
çiyələkdə kiloya kilo şəkər tozu tökülür qoyulur suyu çıxandan sonra adi qaydada bişirilir. Vam odda yox normaldan bir az gur odda bişirilir.
cavidan (26 may 2014 12:49)
zehmet olmasa bu tecili laımdı
cavidan (26 may 2014 12:46)
salam mene çiyelek murebesin reseptin isteyirem mumkunse

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.