Firni



Azərbaycanın milli xörək növlərindən biridir.

Ərzaqlar:



(5-6 nəfərlik)

6 st süd

1/2 st yumru düyü

4 x.q şəkər tozu

50 q kərə yağı

1 x.q darçın


Hazırlanması:

Təmiz yumru düyünü maşında üyüdüb, un halına salırıq. İstəsəniz düyünü 2 saat suda saxlayıb, sonra qurudub, çəkə də bilərsiniz. Düyünü nə qədər yusanız o qədər də nişastası gedir.





Qazana südü, çəkilmiş düyünü, yağı və şəkər tozunu  töküb, qarışdırırıq və qazın üstünə qoyuruq.



Dayanmadan asta qarışdırırıq. Süd qatılaşıb, qaynamağa başlayanda 5 dəqiqə qarışdırıb, götürürük.



Firni hazır olan kimi isti-isti boşqablara tökürük. Zövqə görə darçınla üstünü bəzəyirik.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Şokoladlı qozlu piroq
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 200 q yumşaq kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 2,5 st un 50 q şokolad 50 q qoz ləpəsi Arası üçün: 100 q tünd şokolad 1 ba
.Almalı qozlu keks
Ərzaqlar: 1 st şəkər tozu 1 st süd ½ st duru yağ 3 ədəd yumurta 50 q qoz ləpəsi 2 ədəd alma 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil ½ st buğda ni
.Ananaslı kiçik kekslər
(15 ədəd muffin üçün) Ərzaqlar: 5 ədəd konserv olunmuş ananas halqası 200 q yumşaq kərə yağı 1 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 1,5 st un 1 paket qab
.Kəsmikli kokoslu qurabiyə
Ərzaqlar: 200 q kəsmik 100 q yumşaq kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 50 q kokos 1 ədəd yumurta 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 2 st un Yayma
.Nutellalı qurabiyə
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1/3 (üçdə bir) st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 2,5 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Nutella Xəmirin altına
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Aytekin (17 oktyabr 2016 17:40)
Yasda deyende ki, qara bayraminda veren verir firnini amma normalda da kim isdese biwire biler
Afsana (06 sentyabr 2015 09:53)
Salam.qaynanam Gencelidi firni bisirende demisdi ki,firni Gencede yas meclislerinde verilir ve basqa yerlerde as nece vacibdise Gencede de firni eleymis gulabla hazirlayirlar Genceliler firnini.
Bahar Əlizadə (07 may 2015 21:41)
Salam düz deyirsiz hər yerin öz adət-ənənəsi var... Sağlıqla......
Reseptaz (07 may 2015 19:46)
Salam. Hər yerin bir adət ənənəsi var. Nuş olsun.
Nilay Əlizadə (06 may 2015 21:55)
Salam nənəm bizə firnini ən çox iftarda bişirirdi. Biz isə öz növbəmizdə üzərinə öz baş həriflərimizi yazırdıq....... :) :D ;) Amma eşitməmişəm ki firnini yasda bişirirlər :DDDDD
Reseptaz (22 mart 2015 23:51)
Salam. Birinci dəfədi eşidirəm ki firnini yaslarda bişirirler.
Nilufer (21 mart 2015 11:10)
ela. en cox yaslarda bisirilier

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.