Ətli səbzi qovurma ilə qat-qat plov



Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir.

Ərzaqlar:



3 st uzun düyü

100 q pendir

2-3 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

İçlik:



500 qr suda bişmiş xırda doğranmış qoyun əti (mal əti də olar)

3 ədəd baş soğan

4-5 dəstə göyərti (kəvər, keşniş, şüyüd, cəfəri, nanə, ispanaq)

4-5 ədəd alça turşusu

2 x.əridilmiş kərə yağı

Duz

İstiot


Hazırlanması:

İçliyi hazırlamaq üçün bax: Ətli səbzə qovurma

Pendiri sürtgəcdən keçiririk.



Düyünü suda adi qaydada bişirib süzürük.



Qabı yağlayıb düyünün yarısını qaba tökürük. Qabda düyünü yağlayıb yayırıq.



Düyünün üstünə səbzə qovurmanı tökürük və bərabər yayırıq.



Qalan düyünü səbzə qovurmanın üstünə tökürük və yağlayırıq.



Düyünün üstünə pendiri səpirik.



200-220 dərəcədə qızdırılmış sobada dəm almağa qoyuruq. Üzü qızaranda götürürük.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.