Ətli doğramac



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:



1 l qatıq

2 st su

3 ədəd xiyar

2 ədəd yumurta

100 q bişmiş mal əti

1 balaca dəstə keşniş

1 balaca dəstə şüyüd

1 balaca dəstə göy soğan

Zövqə görə duz


Hazırlanması:

Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Xiyarı yuyub qabığını soyub xırda kub şəklində doğrayırıq.



Qatığa su duz əlavə edib çalırıq.



Suda bərk bişmiş yumurtaları xırda kub şəklində doğrayırıq.



Duzlu suda bişmiş mal ətini xırda kub şəklində doğrayırıq.



Doğradığımız göyərtini, xiyarı, yumurtanı və əti qatığın üstünə  əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.





Ətli doğramac süfrəyə kasalarda soyuq halda verilir.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Tərəvəzli mərci şorbası
Ərzaqlar: 1 st mərci 1 ədəd kök 1 ədəd bibər 1 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1 ç.q pomidor ləti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz İstiot
.Brokoli şorbası
Ərzaqlar: 2 balaca baş brokoli 1 ədəd baş soğan 1ədəd kartof 1 ədəd kök 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz Istiot 5 st su ya da ət suyu
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
.Darı şorbası
Ərzaqlar: 1/2 st darı 2 ədəd baş soğan 1 x.q pomidor məti(tomat) 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q nanə qurusu Duz İstiot 5 st ət ya da toyuq suy
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.