Ətli doğramac



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:



1 l qatıq

2 st su

3 ədəd xiyar

2 ədəd yumurta

100 q bişmiş mal əti

1 balaca dəstə keşniş

1 balaca dəstə şüyüd

1 balaca dəstə göy soğan

Zövqə görə duz


Hazırlanması:

Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Xiyarı yuyub qabığını soyub xırda kub şəklində doğrayırıq.



Qatığa su duz əlavə edib çalırıq.



Suda bərk bişmiş yumurtaları xırda kub şəklində doğrayırıq.



Duzlu suda bişmiş mal ətini xırda kub şəklində doğrayırıq.



Doğradığımız göyərtini, xiyarı, yumurtanı və əti qatığın üstünə  əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.





Ətli doğramac süfrəyə kasalarda soyuq halda verilir.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yerkökü şorbası
Ərzaqlar: 5 ədəd kök 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q. əridilmiş kərə yağı. Duz İstiot 8 st su ya da suyun yarısı ət ya da toyuq suyu H
.Kiçik küftələrlə noxudlu şorba
Ərzaqlar: 1 st bişmiş noxud 3 x.q yumru düyü 2 st qatıq 2 x.q un 6 st su Küftə üçün: 250 q çəkilmiş ət 1 baş soğan Duz İstiot 1 x.q nanə
.Qatıqlı bulğur (yarma) şorbası
Ərzaqlar: 1 st bulğur 1 ədəd yumurta 1 x.q un 2 st qatıq 9 st su Duz 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q nanə qurusu Hazırlanması: Bulğuru y
.Qaymaqlı brokoli şorbası
Ərzaqlar: 500 q brokoli 1 ədəd kök 1 ədəd kartof 1 ədəd baş soğan 1 paket krem qaymaq 2 x.q un 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İstiot Su (ət y
.Sadə əriştə şorbası
Ərzaqlar: 2 ədəd yuxanın kəsilmiş əriştəsi 2 x.q əridilmiş kərə yağı 4-5 ədəd sarı alça qurusu Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot 6 st ət ya da toy
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.