Ət qutabı



Ərzaqlar:




Xəmir üçün:

3 st un

1 st su

1 ç.q duz

İç üçün:

250-300 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd balaca baş soğan

1 ədəd nar

Duz istiot

Sumaq

Qızartmaq üçün əridilmiş kərə yağı


Hazırlanması:

Unu dərin bir qaba ələyib üstünə duz və ilıq suyu töküb qaşıqla qarışdırırıq.



Sonra əlimizlə normal xəmir düzəldirik.



İçliyi hazırlamaq üçün yumşaq qoyun ətini soğanla bir ət maşınından keçiririk.

Üstünə düz,istiot və zövqə görə nar ya da zirinc töküb qarışdırırıq. (şaraf turşularından da istifadə edə bilərsiniz) İçliyimiz hazırdır. (Nar dənələrini qarışdırmayıb əti yaydıqdan sonra üstünə tökə də bilərsiniz)



Xəmirdən balaca kündələr düzəldirik (40 q).



Kündənin birini götürüb un səpib oxlovla nazik yuxa yayırıq.



Yuxanın bir tərəfinə içlikdən qoyub yayırıq. Yuxanın o biri tərəfini qatlayıb yanlarını bərkidirik.





Tavada qızmar yağda qutabın hər iki üzünü qızardırıq.




Hazır qutabın üstünə zövqə görə sumaq və ya nar dənələri tökə bilərsiniz.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Boxça blinçik - toyuq əti və yumarta ilə.
Ərzaqlar: 300 q toyuğun döş əti 2 ədəd yumurta 2 baş soğan 3 x.q yağ Duz İstiot Zövqə görə balaca dəstə şüyüd ya da cəfəri Bağlamaq üçün göy s
.Yağlı xəmir ilə nutellalı gül 2
Ərzaqlar: Yağlı xəmir Nutella Üzü üçün yumurta Hazırlanması: Böyük ölçülü yağlı xəmiri uzununa iki yerə bölürük. Sonra hər birinə
.Yağlı xəmir ilə qiyməli kökə 2
Ərzaqlar: 10 ədəd kvadrat yağlı xəmir 250 q hazır bişmiş qiymə 100 q kaşar ya da holland pendiri Üzünə çəkmək üçün 1 ədəd yumurta Üzünə səp
.Kartoflu gül börək 2
Ərzaqlar: 4 ədəd hazır börək yuxası 4-5 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1/2 st duru yağ(qarğıdalı ya zeytun) 1 st süd 1 x.q əridilmiş kərə yağı 1
.Yağlı xəmir ilə qiyməli kökə
Ərzaqlar: Yağlı xəmir Hazır bişmiş qiymə Üzü üçün yumurta Çörəkotu Küncüt Hazırlanması: Kvadrat şəklində olan yağlı xəmiri şəkildəki kimi
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (23 noyabr 2016 09:09)
Salam, yox siz xəmirin içinə əti az qoyduğunuz üçün bişəndə çiy olmur
Nura (22 noyabr 2016 20:37)
Eti qovursaq olar bele bisende goresen icinde et ciy qalmirki?
Reseptaz (12 sentyabr 2014 09:35)
nush olsun, tsk
nurlan (11 sentyabr 2014 13:50)
bu et qutabini eledim.cox lezzetli idi.azerbaycanin metbexi cox gozeldir.
vuska (30 avqust 2014 15:48)
qutabi yagda qizarmaqdansa quru bisirib sora usdune yag tokmek daha yaxsidi
vuska (30 avqust 2014 15:46)
yemek bisirmeyi sevirem
Reseptaz (19 avqust 2014 12:30)
Nuş olsun.
Vəfa (07 iyul 2014 14:03)
Ətli qutabı mənim ailəmdə çox sevirlər. Ancaq mən bütöv yağda qızartmıram. Əvvəlcə o üz- bu üz bişirirəm, sonra üzünə ərinmiş kərə yağı çəkirəm. Əla da alınır.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.