Ərik piroqu



Ərzaqlar:



200 q kərə yağı

4/5 st şəkər tozu

3 ədəd yumurta

3,5 st un

1 paket qabartma tozu

1 paket vanil

İçlik üçün:

700 q ərik


Hazırlanması:

Yumşaq kərə yağı, vanil və şəkər tozunu qaşıqla tam qarışana qədər çalırıq.



Yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq.



Qabartma tozu və unu əlavə edib xəmiri düzəldirik.



Diametri 28 sm olan qab götürüb kərə yağı ilə yağlayıb xəmirin 2/3 hissəsini qoyub yayırıq. Xəmirin 1/3 hissəsini bəzək üçün saxlayırıq.





Əriyi yuyub tumunu çıxarıb xırda doğrayırıq.



Doğradığımız əriyi xəmirin üstünə töküb bərabər yayırıq.



Bəzək üçün saxladığımız xəmiri un vasitəsi ilə yayıb lent kimi kəsirik. (Piroqu istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz) Lentlərdən əriyin üstünə düzüb ortasına gül düzəldib piroqumuzu bəzəyirik.





180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqəyə bişiririk.



Piroq ilıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuyanda süfrəyə verə bilərsiniz. Zövqə görə istəsəniz piroqun üstünə şəkər kirşanı səpəbilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu çizkek
Ərzaqlar: 1 paket qurabiyə 100 q kərə yağı İçliyi üçün: 200 q krem qaymaq 200 q labnə pendir 1/2 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 2 x.q buğda nişa
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (22 yanvar 2015 20:39)
Salam. Hər bir piroq ayrı ayrı reseptlədir. piroqların xəmiri elə hamısı eyni olmur ki?Nuş olsun.
Ramile (20 yanvar 2015 08:12)
BIRINCIDE 3.5 ST YAZMAQ ISTEMISEM
Ramile (20 yanvar 2015 08:11)
SALAM MENE BIR SEY MARAQLIDI.BU PIROQ RESEPTINDE 200QR YAGA 3.T ST, SAFTALI PIROQUNDA ISE 1.5 ST UN GEDIR.QALAN TERKIB ISE DEMEK OLAR KI EYNIDI.BUNUN SEBEBI NEDIR? BILIREM FERQLI RESEPTLERDI.AMMA HER HALDA IKISI DE PIROQ XEMIRIDI.DEYE BILERSINIZMI HANSININ XEMIRI BISENDE NECE ALINIR? EVVELCEDEN TESEKKURLER
Ayten (10 sentyabr 2014 21:50)
Tewekkur edirem.yeqin ki cox tokmuwem,lakin cox gozel cixdi:)))
Reseptaz (09 sentyabr 2014 21:58)
Gördüyünüz kimi biz hazırlayərkən xəmir parçalanmayıb.Bəlkə unu çox tökmüsünüz.
Ayten (09 sentyabr 2014 15:30)
Eledim lakin xemir parcalanirdi.deye bilersiniz nedendir?xemiri yaymaq mumkun deyildi.ele parcalanirdi.gucnen eliyib sobaya atdim.gorum sorasi nece olacaq!:(

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.