Ərik mürəbbəsi



Ərzaqlar:



1 kq ərik (tumu çıxarılmış)

1 kq şəkər tozu

1 st su


Hazırlanması:

Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük.



Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.





Şəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astaca qarışdırırıq.



Qaynara düşəndə 5 dəqidə qarışdırıb, götürürük. Yarım saat qalır. Sonra yenidən qaza qoyub, bişiririk.



Üzünə çıxan kəfi yığırıq  və asta qarışdırırıq ki, hər tərəfi eyni bişsin.



Kəfi azalanda mürəbbə ortasından şəffaf köpüklə qaynayır, onda bilinir ki, hazır olmağa az qalıb. Qaşığı qaldırıb suyu az ağırlaşmaq istəyəndə götürürük.

Ərik mürəbbəmiz hazırdır. Mürəbbə soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şaftalı mürəbbəsi 2
Ərzaqlar: 2 kq şaftalı 2 kq şəkər tozu 1 stəkan su Hazırlanması: Şaftalını təmizləyib yuyuruq. Qabığını soyub dilimləyirik. Mürəbbən
.Qarpız mürəbbəsi
Ərzaqlar: 3 kq doğranmış qarpız 3 kq şəkər tozu 4 stəkan yarım su Hazırlanması: Bir ədəd qabığı qalın qarpız dilimləyib içini və qabığını kə
.Şaftalı mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq şaftalı 2 kq şəkər tozu 2 stəkan su Hazırlanması: Şaftalını təmizləyib yuyuruq. Qabığını soyub dilimləyirik.
.Cənnət alması mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq cənnət alması 2 kq şəkər tozu 3 stəkan su Hazırlanması: Almanı təmizləyib yuyub çəngəl ilə 2-3 yerdən deşirik. Çən
.Əncir mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq əncir 2 kq şəkər tozu 2 stəkan su Hazırlanması: Ənciri yuyuruq. Sonra bıçaqla qabığını soyuruq. Çəngəl ilə 2-3 ye
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
xalide (19 iyun 2017 21:18)
Salam.Bu reseptdə ərik mürəbbəsinə limon duzu və ya suyu tökülmür.Bu halda mürəbbə xarramaz?
Asya (02 aprel 2017 19:11)
salamlar.bunu eriyi butov halda bisirmek olar
sevinc (17 avqust 2016 13:00)
salam turane xanim fikir vermisziz ki kiloa kilodu
Turane (14 iyun 2016 15:46)
men sekertozunu 1kiloqrama 2 kq atiram.ancaq kem sirin olur bu nedendi???
Reseptaz (06 iyun 2016 12:35)
Çox sağ olun.
pervin (04 iyun 2016 17:23)
Salam !! Reseplere gore tesekkur edirik.:
Reseptaz (20 iyun 2015 14:49)
Çox sağ olun. Nuş olsun.
Tergul (20 iyun 2015 11:41)
cox gozeldir melumat ucun tewekkjr
mermer (29 mart 2015 08:47)
Cox gozel maraqli reseptlerdi.cox deqiqlikle yazilib.tewekkurler
Reseptaz (07 yanvar 2015 21:44)
Təşıkkür edirəm. Çox sağ olun.
SMZM (07 yanvar 2015 16:33)
Biz bu.murebbeni dogramamis,butun bisiririk,soyub sodali,ya da ehengli suya saliriq,bir az qalir sonra bisiririk.Cox sag olun reseptler ucun.
Aysel (09 dekabr 2014 22:39)
Bu murebbeye qoz da qoymaq olur eriyin icine. Daha dadli olur. Tewekkurler...

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.