Ərik mürəbbəsi



Ərzaqlar:



1 kq ərik (tumu çıxarılmış)

1 kq şəkər tozu

1 st su


Hazırlanması:

Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük.



Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.





Şəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astaca qarışdırırıq.



Qaynara düşəndə 5 dəqidə qarışdırıb, götürürük. Yarım saat qalır. Sonra yenidən qaza qoyub, bişiririk.



Üzünə çıxan kəfi yığırıq  və asta qarışdırırıq ki, hər tərəfi eyni bişsin.



Kəfi azalanda mürəbbə ortasından şəffaf köpüklə qaynayır, onda bilinir ki, hazır olmağa az qalıb. Qaşığı qaldırıb suyu az ağırlaşmaq istəyəndə götürürük.

Ərik mürəbbəmiz hazırdır. Mürəbbə soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Heyva mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq heyva 1 kq şəkər tozu 1,5 st su Hazırlanması: Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qay
.Gilas mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq gilas 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qo
.Şabalıdın təmizlənməsi
Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir: Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabı
.Duzlu suda xiyar tutması
Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə) Hazırlanması: Xiyarları yuyub t
.Dondurulmuş moruq
Moruğu təmizləyib şəkildəki kimi ağzı yaxşı örtülən qablara yığıb soyuducunun buzxanasında saxlaya bilərsiniz. Belə saxlanılmış moruqdan içkilərdə və şir
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Asya (02 aprel 2017 19:11)
salamlar.bunu eriyi butov halda bisirmek olar
sevinc (17 avqust 2016 13:00)
salam turane xanim fikir vermisziz ki kiloa kilodu
Turane (14 iyun 2016 15:46)
men sekertozunu 1kiloqrama 2 kq atiram.ancaq kem sirin olur bu nedendi???
Reseptaz (06 iyun 2016 12:35)
Çox sağ olun.
pervin (04 iyun 2016 17:23)
Salam !! Reseplere gore tesekkur edirik.:
Reseptaz (20 iyun 2015 14:49)
Çox sağ olun. Nuş olsun.
Tergul (20 iyun 2015 11:41)
cox gozeldir melumat ucun tewekkjr
mermer (29 mart 2015 08:47)
Cox gozel maraqli reseptlerdi.cox deqiqlikle yazilib.tewekkurler
Reseptaz (07 yanvar 2015 21:44)
Təşıkkür edirəm. Çox sağ olun.
SMZM (07 yanvar 2015 16:33)
Biz bu.murebbeni dogramamis,butun bisiririk,soyub sodali,ya da ehengli suya saliriq,bir az qalir sonra bisiririk.Cox sag olun reseptler ucun.
Aysel (09 dekabr 2014 22:39)
Bu murebbeye qoz da qoymaq olur eriyin icine. Daha dadli olur. Tewekkurler...

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.