Düşbərə



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar: 



(8 nəfərlik)

Xəmir üçün:

3 st un

1 yumurta

1/2 ç.q duz

Təxminən 1 st su

Yuxaları yaymaq üçün:

2-3 x.q un

İçlik üçün:

250-300 q soğanla çəkilmiş qoyun əti (250-300 qr ət ilə 1 ədəd balaca
baş soğanı maşından keçirin)

Duz

Suyu üçün:

2 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

4 l su ya da ət bulyonu

Duz (zövqə görə)

İstiot (zövqə görə)

Nanə qurusu (ya da təzə keşniş)


Hazırlanması:

Unu ələyib duz səpib yumurtanı sındırırıq və sudan töküb əvvəl qaşıqla sonra əlimizlə
qarışdırıb normal xəmir yoğururuq.





Xəmirdən 3 kündə düzəldirik.



Nazik yuxadan bir az qalın yuxa yayırıq.



2x2 sm qalınlıqda kvadratlar kəsib 2-3 q içlikdən qoyub şəkildəki kimi bükürük.









3 yuxanın üçünü də yayıb kəsib içlik qoyub bükürük.





Soğanı doğrayıb duz səpib yağda qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.





Qızardılmış soğanın üstünə suyu (bulyonu) əlavə edib duzunu tökürük. Su (bulyon)
qaynayanda bükdüyümüz düşbərələri tez-tez tək-tək suya tökürük. Tökdükcə
qarışdırırıq ki, bir birinə yapışmasın. Duzuna bir də baxırıq. 15-20 dəqiqə qaynadırıq.




Hazır olana yaxın nanə qurusunu əlavə edirik. Zövqə görə düşbərəni süfrəyə verəndə
yanında sarımsaqla sirkə qoyulur. (Sarımsaq əzilib sirkə ilə qarışdırılır)





Qeyd: Əgər bulyon yoxdursa yeməyiniz daha da dadlı olmasını istəyirsinizsə, düşbərələri
tökəndən sonra hazır quru bulyondan bir ədəd ovub tokə bilərsiniz.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Əriştəli kartof şorbası
Ərzaqlar: 1 ədəd yuxanın əriştəsi 3 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı Ç.q ucunda sarıkök Duz Istiot Su (ət
.Borş
Ərzaqlar: 500-700 q sümüklü ət 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı 500 q kələm 3 ədəd kartof 2 ədəd kök 2 ədəd baş soğan 1 ədəd qırmızı çuğ
.Yayla şorbası
Ərzaqlar: 2/3 st yumru düyü 2 ədəd yumurta sarısı 3 x.q un 4 st qatıq 8 st su Duz 25 q kərə yağı 2 x.q nanə Hazırlanması:
.Soyuq qarğıdalı şorbası
Ərzaqlar: 4 st qatıq 1 st su 1/3 st bulğur 1 balaca banka konserv olunmuş qarğıdalı 2 ədəd böyük xiyar 2 x.q zeytun yağı 1 balaca d
.Cacıq
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 4 st qatıq 8 ədəd balaca xiyar 2 x.q quru nanə 1-2 diş sarımsaq 1 st su Duz Hazırlanması: Xiyarı təm
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (13 noyabr 2014 00:08)
Salam. Verdiyiniz reseptə görə təşəkkür edirik. Biz də bişirib dadına baxarıq.Çox sağ olun.
fatime (18 oktyabr 2014 18:43)
cox gozel tesekurler
fatime (18 oktyabr 2014 13:23)
men bir yemek resepti vermek isteyrem 500 qr qiyme 2 eded soqan 1 boyuk nar 3 ede kartof 1 deste kesnis evvelce xemir yequruq xemire ise bunlar gedir 1 st duru yaq 2 yumrta 200qr sud duz aparana qedqer un yumsaq xemir yuqurub bir az gozledrik sonra qiymeni soqanla qovrub duz istyot vurub qoyuruq kenara kartoflari az bisirik sonra qabuqni suyub qoyruq kenara nri deneleyib soymus qiymenin uzerune tokruk kesnisi deeyni qayda ile sonra xemirden kundeler tutuyruq yuxa acriq sinye seririk evvelceqiyme qoyub sonra kartofu uzerine rendeleyrik bu qayda ile xemrin hamsni istafade edri ve sonda uzerne yumrta cekib corek oti sepib qoyuruq sobaya cox dadlidi nus olsun eme hormet serh yazi
fatime (18 oktyabr 2014 13:12)
salam cox gozel resepti beyendim ellerinze saliq mumkunse fisncan resepti yazarsiniz evvelceden tesekurler
sara (18 oktyabr 2014 12:53)
əslində düşbərəini suyuna soğan qatmırlar
Irade (13 oktyabr 2014 14:48)
Bugun gunorta ucun duwbereni biwirdim.Gozel reseptinize gore cox sagolun.ellerinize sagliq
Reseptaz (21 avqust 2014 01:21)
Hər iki istədiyiniz yemək ətraflı sayıtımızda var. Buyurub ordan baxıb bişirə bilərsiniz.
MELEYKKE (22 oktyabr 2013 23:47)
MEN MERCI WORABASININ NECE HAZIRLANMASINI DAHA ETRAFLI BILMEK ISTERDIM,TEWEKKURLLEEER.
asiman (22 oktyabr 2013 23:44)
men burdaki yemeklerden,duwberenin daha dadli nece biwirmeyin qaydasin bilmek isterdim...yazsaz daha yaxwi olardi.twk


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.