Çoban aşı



Ərzaqlar:



500 q qoyun əti

3 st uzun düyü

3 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz


Hazırlanması:

Düyünü 4-5 dəfə yuyub ilıq suda qoyuruq.

Sümüksüz qoyun ətini tikələrə bölüb yuyub suda bişməyə qoyuruq.

Qaynayan kimi kəfini yığırıq. Sonra normal odda yarım hazır vəziyyətdə olana qədər bişiririk. Bişməyə 10-15 dəqiqə qalmış duz tökürük.



Əti sudan çıxardırıq. Bulyonu süzgəcdən süzüb götürürük.



Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Soğanın üstünə yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.



Bulyonu qaynamağa qoyuruq. Qaynamağa başlayanda təxmini olaraq 1 l bulyona düyünü töküb qarışdırırıq.



Normal odda düyü bişməyə az qalmış (digər aşları bişirdikdə düyünü ki necə götürürük. O vəziyyətdə olanda) üstünə əti, qovurduğumuz soğanı və duzu töküb qarışdırırıq. Suyu tamam çəkiləcək.



Aşımız hazırdır.



Aşı süfrəyə berdikdə böyük nimçəyə çəkib üstünə qaynar yağ tökürük.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
.Sobada tərəvəzli kotlet
Ərzaqlar: 500 kq çəkilmiş qoyun əti 4 ədəd balaca baş soğan 2 ədəd kök 1 ədəd bibər 4-5 ədəd pomidor 150 q pendir 1 x.q əridilmiş kərə yağı + 2
.Toyuğun döş əti ilə sobada kartoflu yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd kartof 4 x.q duru yağ 2 diş sarımsaq 50 q kaşar ya holland pendiri Duz İstiot Hazırlanması: Karto
.Toyuğun döş əti ilə bibərli yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd bibər (hər birinin yarısı) 4 x.q duru yağ 1 balaca baş soğan 50 q kaşar ya holland pendiri 3 x.q pomidor
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (09 fevral 2014 22:31)
Düzdü yağlı ətdən olur.Təşəkkürlər.
Farida (17 yanvar 2014 16:59)
Bu aş bizim evimizdə sevilən qış yeməklərindən biridir. səhv etmirəmsə yağlı qoyun əti olmalıdır.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.