Bulka



Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



5 st un

2 ədəd yumurta

1 st süd

1/2 st şəkər tozu

100 q kərə yağı

1 dolu ç.q quru maya

1/2 ç.q duz

1 paket vanil

Üzü  üçün:

1 ədəd yumurta

2 x.q. duru yağ


Hazırlanması:

Mayanı ilıq südlə qarışdırırıq. 10-15 dəqiqə qalır köpür.



Yağı əridirik.



Südü də ilıq qızdırıb yağ ilə qarışdırırıq.



Unu dərin bir qaba ələyib ortasını aralayıb yumurtanı sındırıb tökürük. Duzu, şəkər tozunu, vanili, mayanı, sud ilə yağ qarışığını da əlavə edib əvvəl qaşıqla sonra əlimizlə kütləni qarışdırırıq.





Yumşaq xəmir yoğururuq.



Xəmirin üstünə sellofan qoyub parça ilə örtüb isti yerdə 3 saat acımağa qoyuruq.



Xəmir acıdıqdan sonra onu eyni ölçülü hissələrə bölüb kündələyirik.

Kündələri kağız sərilmiş sobanın qabına aralı düzürük.



Üstünə duru yağ çəkirik. 1 saat qalır kündələr özünə gəlir.

Sonra üzərinə yumurta çəkib bişməyə qoyuruq.

210 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqəyə bişiririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Kəsmikli piroq 5
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 3 st un 2 ədəd yumurta 2 x.q kakao 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil İçlik üç
.Hazır paxlavalıq yuxadan şöbiyet
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 1 paket paxlavalıq yuxa 200 q kərə yağı İçlik üçün: 250 q çəkilmiş fındıq ləpəsi 2 st süd 1/2 st irmik Şərbət üçün:
.Qozlu burma paxlava
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 18 ədəd hazır paxlavalıq yuxa 250 q çəkilmiş qoz ləpəsi 200 q kərə yağı Şərbət üçün: 2 st şəkər tozu 2 st su Ha
.Zebra keksi 4
Ərzaqlar: 1 st qatıq 1 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 3 x.q kakao 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil 2 st un Hazırlanması: Yumurtanı bir q
.Qurabiyə tortu
Ərzaqlar: ½ banka qatılaşdırılmış süd 50 q qoz ləpəsi 50 q qara kişmiş 50 q tünd şokalad Üstü üçün: 200 q krem qaymaq 190 q tünd şokalad
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Leyla (18 aprel 2017 19:12)
Salam ressept az men eynile bele etdim ancaq ustleri catladi biwende neden olar coox xaiw edirem deyerdiz???2-ci defe edendeele olmasin ne olar tez cavab yazin zehmet deyilse
huseyn (06 mart 2017 15:42)
bu buku yaxsi cixib hazirladiq
Reseptaz (27 fevral 2017 22:27)
Təxminən 12 ədəd
murad (27 fevral 2017 15:09)
ne qeder cixir?
murad (27 fevral 2017 15:09)
ne qeder cixir?
Leyla (24 yanvar 2017 19:05)
Salam ressept az.bu resseptnen neçedene bulka çixir??
Leyla (24 yanvar 2017 19:05)
Salam ressept az.bu resseptnen neçedene bulka çixir??
gunel (14 dekabr 2016 12:01)
cox gozel gorunur men bu gun bisirecem
Həsənzadə Şəlalə (16 noyabr 2016 18:00)
Hamıya nuş olsun...!
Həsənzadə Şəlalə (16 noyabr 2016 17:56)
Salam çox dadlı çıxdı.
Sağolun
Həsənzadə Şəlalə (16 noyabr 2016 17:35)
Salam başqa bulku reseptləri yoxdu?
Konul (18 sentyabr 2016 12:50)
Men buna 1 stekan sheker tozu tokurem cox gozel olur
Reseptaz (22 avqust 2016 09:28)
Salamlar, pesoku çox etsəniz çox şirin olacaq. Arasına cem vurmaq istəyən vura bilər. Mayanı isə az miqdar süd ilə qarışdırırıq. Yani mayaya vurduğumuz süd 1st süddən əlavədir
Jale (19 avqust 2016 19:46)
1 stekan sud lazimdi deye yazmisiniz.Mayani 1 stekan sudle qarisdirdiq,Sudude iliq qizdirib yagla qarisdirdiq yazmisiniz bu nece olacaq mayali sudu yagla qarisdiracagiz?1 stekan sud yazmisiniz on a gore maraqlandim...
leyla (03 avqust 2016 11:58)
Ela super 2 ci defedi hazirlayiram isti olanda addama sirni az gelir soyanda ela olur.
Ayaz (18 iyul 2016 21:29)
Salam! Bunun arasina cem (povidla) vurmaq olar?
Nezrin (20 may 2016 19:36)
Salam buna pesok 1.5 st vursam olar?
Turan (30 mart 2016 23:41)
Maraqlidir tewekkur
ELEA (21 mart 2016 12:37)
super
Reseptaz (03 mart 2016 00:07)
nus olsun
sungurlar (02 mart 2016 10:44)
bunnan cox biwirmisiy dadlidi super ela
sungurlar (02 mart 2016 10:42)
hmmm bunu kismikli elemek olar
sungurlar (02 mart 2016 10:38)
nus olsun qewengdi
Reseptaz (05 fevral 2016 08:57)
nus olsun
deniz (04 fevral 2016 23:40)
Cox gözel bulka cixdi cox sagolun.
samire (03 fevral 2016 20:30)
Eladi asandi
Reseptaz (25 dekabr 2015 09:08)
nus olsun
sevinc (24 dekabr 2015 16:07)
wirin olmamagi dadlidi men bisirdim
Reseptaz (16 dekabr 2015 09:27)
cox sag olun, nush olsun
Punhan (15 dekabr 2015 22:22)
Salam cox dadli cixir tez tez bisirirem asan ve dadlidi tesekkur edirem...
Aybəniz (08 dekabr 2015 09:48)
Mən həmişə bişirirəm çox dadlıdır.
aqasif (19 noyabr 2015 17:10)
ela alindi
aynur (23 iyul 2015 19:41)
Etrafli yazirsiz,xoşuma geldi sabah bişirecem
solmaz (01 iyul 2015 16:24)
Salam. pesoku artırmaq olar???
Reseptaz (09 aprel 2015 21:34)
Nuş olsun.
Nermin (06 aprel 2015 17:48)
salam
arzu (04 aprel 2015 15:51)
bisirecem twk
ekber (21 fevral 2015 17:28)
Ela
Reseptaz (19 fevral 2015 23:16)
Nuş olsun.çox sağ olun.
gulnar (19 fevral 2015 16:20)
Resepte göre teşekkürler. hazirladim dadli idi

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.