Buğlama - 4



Ərzaqlar:



1 kq sümüklü qoyun əti

5 ədəd pomidor

5-6 ədəd kartof

5 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq (zövqə görə)

1 st su

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğan və sarımsağın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Pomidoru yuyub qabığını soyub halqa doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuduqdan sonra iki bölürük.



Qazana birinci doğranmış soğanla sarımsağı tökürük.



Sonra əti yuyub soğanın üstünə yığırıq.



Ətin üstünə doğranmış kartofları düzürük.



Kartofun üstündən isə pomidor halqalarını düzürük.



Yeməyin üstünə zövqə görə duz və istiot töküb suyunu əlavə edib vam odda 2-2,5 saat bişməyə qoyuruq.



Yeməyin suyu az qaldıqda hazır olacaq.



Yeməyi isti-isti qaba çəkib süfrəyə veririk. Zövqə görə istəsəniz üstünə göyərti doğrayıb tökə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.