Buğlama - 3



Ərzaqlar:



700 q sümüklü qoyun əti

6 ədəd pomidor

5 ədəd kartof

5 ədəd baş soğan

3-4 ədəd badımcan

Balaca dəstə keşniş

1/2 st su

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Tərəvəzləri təmizləyib yuyuruq.



Əti yuyub duz və istiot səpib qarışdırırıq.



Soğanı xırda doğrayırıq.



Pomidorun qabığını soyub halqa doğrayırıq.



Kartofu iki ya da dörd bölürük.



Badımcanı halqa doğrayırıq. Duzlayıb 5-10 dəqiqə saxladıqdan sonra sıxıb acı suyunu çıxarıb yuyuruq.



Birinci söğanı qazana tökürük.



Sonra əti tökürük.



Ətin üstünə kartofu düzürük.



Badımcanı tökürük.



Pomidoru düzürük.



Sonra doğranmış göyərtini səpirik.



Duz, istiot və suyu əlavə edib vam odda bişməyə qoyuruq.(İstiot əvəzinə təzə acı bibərdən də tökə bilərsiniz)



2-2,5 saata bişiririk. Hazır olanda az suyu qalacaq.



Yeməyi isti-isti süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.