Bozbaş



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:



1 kq sümüklü suda bişmiş qoyun əti (Mal əti də olar)

3 orta ölçüdə kartof

3 orta ölçüdə soğan

1 x.q tomat

Kərə yağı

Duz

Üstünə göyərti:

Keşniş

Şüyüd


Hazırlanması:

Soğanı xırda doğrayırıq.



Soğana yağ və düz töküb qızardırıq.



Tomat əlavə edib qovururuq.



Soğan hazır olanda kartofları iki yerə bölüb soğanla az qovururuq.



Əti də töküb az qovururuq.



Qovurduqdan sonra üstünə ətin bulyonunu əlavə edib vam odda bişiririk. Kartof tam bişəndə yeməyimiz hazırdı.



Hazır yeməyin üstünə xırda doğranmış göyərti səpirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Kiçik küftələrlə noxudlu şorba
Ərzaqlar: 1 st bişmiş noxud 3 x.q yumru düyü 2 st qatıq 2 x.q un 6 st su Küftə üçün: 250 q çəkilmiş ət 1 baş soğan Duz İstiot 1 x.q nanə
.Qatıqlı bulğur (yarma) şorbası
Ərzaqlar: 1 st bulğur 1 ədəd yumurta 1 x.q un 2 st qatıq 9 st su Duz 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q nanə qurusu Hazırlanması: Bulğuru y
.Qaymaqlı brokoli şorbası
Ərzaqlar: 500 q brokoli 1 ədəd kök 1 ədəd kartof 1 ədəd baş soğan 1 paket krem qaymaq 2 x.q un 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İstiot Su (ət y
.Sadə əriştə şorbası
Ərzaqlar: 2 ədəd yuxanın kəsilmiş əriştəsi 2 x.q əridilmiş kərə yağı 4-5 ədəd sarı alça qurusu Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot 6 st ət ya da toy
.Tərəvəzli mərci şorbası
Ərzaqlar: 1 st mərci 1 ədəd kök 1 ədəd bibər 1 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1 ç.q pomidor ləti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz İstiot
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
damla (05 sentyabr 2016 16:09)
qeseydi
Masi (18 iyun 2016 13:43)
Evdar q adın
Masi (18 iyun 2016 13:40)
Kulinariya
Reseptaz (25 may 2015 09:54)
nush
Reseptaz (25 may 2015 09:54)
nush
senuber (24 may 2015 18:54)
Cox sagolun eladi
Reseptaz (07 dekabr 2014 20:29)
Salam.sayıtımızdan baxıb öyrenə bilərsiniz.təşəkkürlər.
ayka (07 dekabr 2014 10:30)
Men butun yemeklerin ve sirniyyatlarin reseptlerini bilmek istiyirem
Reseptaz (16 sentyabr 2014 21:35)
Bişənədək.Təşəkkürlər.
xuraman (16 sentyabr 2014 14:13)
et nece deqiqe qaynamalidi
Reseptaz (21 avqust 2014 01:23)
Elə olanda ymək daha dadlı olur.Nuş olsun.
Nahida (07 avqust 2014 23:00)
soğanı qovurandan sonra kartofu niyə atırsız?????????
Reseptaz (04 aprel 2014 22:55)
Təşəkkür edirik.
SEVA (16 fevral 2014 23:51)
cox sag oluuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Reseptaz (16 fevral 2014 22:02)
Salam. Xaşı bişirmək üçün. Əvvəlcə ayağı doğrayın.(Yəqin təmizlənmiş ayaqdı)yuyun. sonra bir qazana qoyub üstünə su tökün. Bir ədəd də baş soğanı soyub yuyub diri suya qoyun. Bir çimdik də duz atın.Əvvəlcə qoyun gur odda qaynasın. Kəfini yığın. Sonra normal odda bişməyə qoyun.Xaş elə bişməlidir ki, sümüyü ətindən rahat ayrılmalıdır. Adətən gecədən bişməyə qoyurlar sabaha qədər bişir.Yeyəndə zövqə görə sarımsaqla yeyirlər.Təşəkkürlər.
SEVA (16 fevral 2014 21:36)
salam,siz bilisiz xas nece bisir,evde 1 ede mal ayagi var.yaxsi alinmasi ucun bilmirem nece edim,meslehet vere bilersiz?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.