Bayram plovu



Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir.

Ərzaqlar:



5 st uzun düyü

500 q xırda doğranmış qoyun əti

3 ədəd baş soğan

300 q təmizlənmiş şabalıd

1/2 st sarı kişmiş

1/3 st qara kişmiş

1/2 st qoz ləpəsi

6-7 ədəd xurma

10 ədəd sarı alça turşusu

5 x.q əridilmiş kərə yağı

1/2 x.q zəfəran

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta


Hazırlanması:

Düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra suya qoyuruq.

Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Əti xırda doğrayırıq.



Ətin üstünə çıxana qədər su töküb qaynamağa başlayanda kəfini yığıb bişməyə qoyuruq.



Suyu çəkilib yağa düşəndə duz istiotunu qarışdırıb 3-5 dəqiqə öz yağında qovururuq.



Soğanın qabığını soyub doğrayırıq.



Soğana yağ duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.



Qovrulmuş soğanın üstünə əti əlavə edib 3-5 dəqiqə qovururuq.



Kişmişi, qaysını, turşunu, xurmanı təmizləyib yuyuruq.

Qasını və xurmanı xırda doğrayırıq.



Qoz ləpəsini xırda doğrayırıq.



Qoz, xurma, kişmişlər, qaysı və alça turşusunu yağ töküb qovururuq.



Təmizlənmiş şabalıdı xırda doğrayırıq.



Şabalıdın üstünə az duz səpib yağ töküb qovururuq.



Düyünü adi qaydada bişirib süzürük.Üstünə zəfəran suyu tökürük.



Qatıq ilə yumurtanı qarışdırırıq.



Qazana yağ töküb qızdırırıq. Təmiz düyüdən tökürük və üstünə yumurta qarışığını töküb qarışdırırıq. Qarışığı qazanın dibinə 1 sm qalınlıqda yayırıq.



Başqa bir böyük qazanda hazırladığımız qovurmaları süzülmüş düyü ilə qarışdırırıq.



Qarışdırdığımız qarışığı qazmağın üstünə tökürüb yağ əlavə edib dəm almağa qoyuruq.

Aş 1 saata dəm alacaq.



Aşı süfrəyə verdikdə düyünü təpəçik şəklində yığıb, yağ töküb və qazmaq qoyuruq.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
.Sobada tərəvəzli kotlet
Ərzaqlar: 500 kq çəkilmiş qoyun əti 4 ədəd balaca baş soğan 2 ədəd kök 1 ədəd bibər 4-5 ədəd pomidor 150 q pendir 1 x.q əridilmiş kərə yağı + 2
.Toyuğun döş əti ilə sobada kartoflu yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd kartof 4 x.q duru yağ 2 diş sarımsaq 50 q kaşar ya holland pendiri Duz İstiot Hazırlanması: Karto
.Toyuğun döş əti ilə bibərli yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd bibər (hər birinin yarısı) 4 x.q duru yağ 1 balaca baş soğan 50 q kaşar ya holland pendiri 3 x.q pomidor
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.