Balıq qızartması



Ərzaqlar:



1 kq balıq

2-3 x.q un

Duz

Qızartmaq üçün:

Bitki yağı


Hazırlanması:

Balığı təmizlədikdən sonra yuyuruq. Yuyulmuş balığın üstünə zövqə görə duz töküb qarışdırırıq.



Ələnmiş unu  düz qaba tökürük.



Duzlanmış balığın hər tərəfini una batırırıq.



Tavaya yağı əlavə edib qazın üstündə qızdırırıq. Una batırdığımız balıqları qızmış yağın içinə yığırıq. Normal odda hər iki üzünü qızardırıq.





Balığı qaba yığıb zövqə görə bəzəyirik.



Qızardılmış balığı süfrəyə verdikdə yanında alça, nar və gilas turşusu qoyulur. (Nar şərab, alça şərabı, turş gilas turşusu ya da şərabı)



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (28 iyun 2015 16:40)
salam, bu Xesem baligidir
Guler (28 iyun 2015 16:20)
Salam bu ne baligidi bilmek olar?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.