Balıq ləvəngisi



Ərzaqlar:



1 ədəd balıq

5 ədəd balaca baş soğan

1,5 st qoz ləpəsi

3-x.q alça turşusu

Duz

Istiot

Bitki yağı


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub ət maşınından keçiririk. Tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Qoz ləpəsini sürtgəcli maşından keçiririk.



Soğan, qoz və turşunu qarışdırırıq. Duz və istiot da əlavə edib qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.



Balığı təmizləyib yuduqdan sonra içini duz, istiot vurub turşulayırıq. Üstünə isə duz və istiot vururuq. (Üstünə turşu vurduqda üstü bişəndə qaralır)



Hazırladığımız içliyi balığın içinə yığırıq.



İçini doldurduqdan sonra sapla tikirik. (Çöplə də bağlamaq olar)  Balığın hər tərəfini yağlayırıq.



Soba qabını yağlayıb balığı qoyuruq.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.



Balıq ləvənğisini süfrəyə verdikdə yanında müxtəlif növ turşular qoyulur.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Toyuq çığırtması-2
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 3 ədəd baş soğan 3 ədəd yumurta 4-5 ədəd balaca pamidor ya da 3 ədəd orta ölçülü pamidor 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz I
.Sobada toyuq əti ilə tərəvəzli yemək
Ərzaqlar: 600 -700 q q toyuq əti 12 ədəd orta ölçülü kartof 6-7 ədəd pomidor 1 ədəd şirin bibər 3 ədəd baş soğan 2-3 diş sarımsaq 100 q holland
.Sobada pendirli beşamel soslu makaron
Ərzaqlar: 1 paket makaron 150 q ağ pendir 150-200 q holland pendiri 1 balaca dəstə şüyüd Duz 5-6 x.q duru yağ Beşamel sos üçün: 2 st süd 25 q
.Noxudlu kələm dolması
Ərzaqlar: 1 kq kələm 500 q çəkilmiş ət 1/2 st yumru düyü 2/3 st bişmiş noxud 3 ədəd baş soğan 2 ç.q pomidor məti(tomat) 1 x.q quru reyhan, ya da
.Zirinc plov-2
Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 500 q ət 1 st zirinc 3 ədəd baş soğan 5-6 x.q əridilmiş kərə yağı Zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq 1 ədəd
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Guler (28 iyun 2015 17:48)
Baliq levengisini cox sevirem, anam da biwirir o icersine goyerti qatir
Reseptaz (24 fevral 2015 22:27)
Nuş olsun. Çox sağ olun.
nigar (24 fevral 2015 09:23)
tesekkurler,novruzda bisirecem baliq levengisi.ilk defedi edecem.
Reseptaz (30 dekabr 2014 18:36)
Çox sağ olun. Nuş olsun.
feride (30 dekabr 2014 15:32)
men levengi xoslayiram sag olunki bu resepti qoymusuz internete tessekkurler
Reseptaz (14 noyabr 2014 22:55)
Salam. Ləvəngi qozla soğanla olur. onsuz ləvəngi olmaz onda başqa yemək olar. Təşəkkürlər.
gunelka (09 oktyabr 2014 18:38)
qoznan sogan uygun deyil mence helde yaxi dyylil
leyla (30 sentyabr 2014 16:37)
Ela
Reseptaz (09 fevral 2014 22:24)
Nuş olsun. Təşəkkür edirik.
milaska (29 yanvar 2014 17:28)
hal hazirda bisirirem ve cooox gozel ve dadli cixdi.. sagolun
Reseptaz (31 dekabr 2013 11:10)
cox sag olun, sizlerin de yeni iliniz mubarek olsun
Reseptaz (31 dekabr 2013 11:09)
beli bunu xeshemle de ede bilersiniz..
Fidan (30 dekabr 2013 18:39)
Cox sag olun sabah bisirecem dadli olar Inwallah ) Yeni iliniz mubarek ))
Ilyas (26 dekabr 2013 23:16)
bele dadli yemekdir.heshem baliginnan levengi etmek olar?cavab yazsaniz minnetdar olaram


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.