Balıq ləvəngisi



Ərzaqlar:



1 ədəd balıq

5 ədəd balaca baş soğan

1,5 st qoz ləpəsi

3-x.q alça turşusu

Duz

Istiot

Bitki yağı


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub ət maşınından keçiririk. Tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Qoz ləpəsini sürtgəcli maşından keçiririk.



Soğan, qoz və turşunu qarışdırırıq. Duz və istiot da əlavə edib qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.



Balığı təmizləyib yuduqdan sonra içini duz, istiot vurub turşulayırıq. Üstünə isə duz və istiot vururuq. (Üstünə turşu vurduqda üstü bişəndə qaralır)



Hazırladığımız içliyi balığın içinə yığırıq.



İçini doldurduqdan sonra sapla tikirik. (Çöplə də bağlamaq olar)  Balığın hər tərəfini yağlayırıq.



Soba qabını yağlayıb balığı qoyuruq.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.



Balıq ləvənğisini süfrəyə verdikdə yanında müxtəlif növ turşular qoyulur.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Tepsi kababı
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş yağlı ət Baş soğan Sarımsaq Cəfəri Qırmızı bibər Yaşıl bişər Duz İstiot Qırmızı toz bibər Qırmızı p
.Sobada hinduşqa qızartması
Ərzaqlar: 1 ədəd hinduşqa 1 ədəd baş soğan 1 ədəd limon 1 x.q pomidor məti(tomat) 4-5 x.q zeytun yağı Duz Istiot Hazırlanması: Hinduşqanı
.Kartof əzməsi
Ərzaqlar: 6-7 ədəd orta ölçülü kartof 2 ədəd baş soğan 1 x.q əridilmiş kərəyağı Balaca dəstə şüyüd Duz Istiot Hazırlanması: Kartofun qabığın
.Qaralı plov
Ərzaqlar: 5 st düyü 500 q suda yarı bişmiş ət 6-7 ədəd baş soğan 300 q təmizlənmiş şabalıd 100 q kişmiş 100 q albuxara ya alça turşusu 100 q qays
.Saxsı qabda yarpaq dolması
Ərzaqlar: 500 q qoyun əti 2 ədəd baş soğan 150 q quyruq 1/2 st yumru düyü 1-2 x.q əridilmiş kərə yağı (Ət çox yağlı olsa tökməyə bilərsiniz) Keşni
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Guler (28 iyun 2015 17:48)
Baliq levengisini cox sevirem, anam da biwirir o icersine goyerti qatir
Reseptaz (24 fevral 2015 22:27)
Nuş olsun. Çox sağ olun.
nigar (24 fevral 2015 09:23)
tesekkurler,novruzda bisirecem baliq levengisi.ilk defedi edecem.
Reseptaz (30 dekabr 2014 18:36)
Çox sağ olun. Nuş olsun.
feride (30 dekabr 2014 15:32)
men levengi xoslayiram sag olunki bu resepti qoymusuz internete tessekkurler
Reseptaz (14 noyabr 2014 22:55)
Salam. Ləvəngi qozla soğanla olur. onsuz ləvəngi olmaz onda başqa yemək olar. Təşəkkürlər.
gunelka (09 oktyabr 2014 18:38)
qoznan sogan uygun deyil mence helde yaxi dyylil
leyla (30 sentyabr 2014 16:37)
Ela
Reseptaz (09 fevral 2014 22:24)
Nuş olsun. Təşəkkür edirik.
milaska (29 yanvar 2014 17:28)
hal hazirda bisirirem ve cooox gozel ve dadli cixdi.. sagolun
Reseptaz (31 dekabr 2013 11:10)
cox sag olun, sizlerin de yeni iliniz mubarek olsun
Reseptaz (31 dekabr 2013 11:09)
beli bunu xeshemle de ede bilersiniz..
Fidan (30 dekabr 2013 18:39)
Cox sag olun sabah bisirecem dadli olar Inwallah ) Yeni iliniz mubarek ))
Ilyas (26 dekabr 2013 23:16)
bele dadli yemekdir.heshem baliginnan levengi etmek olar?cavab yazsaniz minnetdar olaram

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.