Balıq buğlaması



Ərzaqlar:



2 kq balıq (ağ balıq ya da sümüyü az olan balıq)

3-4 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq

1 ədəd limon

1 ədəd şirin bibər

3-4 ədəd pomidor

2 dəstə (1 dəstə -keşniş və şüyüd, 1 dəstə-cəfəri)

4-5 x.q zeytun yağı

Duz

İstiot


Hazırlanması:

Balığı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Sonra duz, istiot və 1/2 limonu sıxıb yaxşı qarışdırıb sərin yerdə 1-1,5 saat saxlayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuduqdan sonra qalınlığı 1 sm halqa doğrayırıq. Pomidoru yuyub qabığını soyub onu da qalın halqa doğrayırıq. Bibəri təmizləyib yuyub halqa ya da adi qaydada doğrayırıq.



Soğanın və sarımsağın qabığını soyub yuduqdan sonra soğanı dörd bölüb nazik doğrayırıq, sarımsağı isə xırda doğrayırıq.



Göyərtiləri də təmizləyib yuyub doğrayırıq.



1-ci qazana balığı tökürük.



2-ci doğranmış soğanın 1/3-ni tökürük.



3-cü doğranmış göyərtinin 1/2-ni tökürük.



4-cü doğranmış kartofu yığırıq.



5-ci qalan soğanın yarısını və sarımsağı səpirik.



6-cı doğranmış bibəri tökürük.



7-ci doğranmış pomidoru düzürük.



8-ci qalan soğanı tökürük.



9-cü qalan göyərtini əlavə edirik.



10-cu isə yeməyin üstünə qalan limonun yarısını sıxırıq, yağı tökürük, zövqə görə duz və istiot səpirik.



Vam odda 1 saata bişiririk. Yeməyin öz suyu çıxacaq. Suyu çəkilib yağa düşmək istəyəndə yeməyimiz hazır olacaq.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (17 mart 2014 09:34)
Nush olsun, cox sag olun
Zeynəb (17 mart 2014 00:34)
Təşəkkürlər! Hazirladim, çoooox əla dadi varmış.
Allah razi olsun. ..
Reseptaz (16 yanvar 2014 08:45)
tesekkurler.
Günay (15 yanvar 2014 13:59)
Çox sağ olun, zəhmət çəkmisiz.Mən Salyanlı olduğum üçün bu yeməyi tez tez bişirirəm.Eynən bu qayda ilə.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.