Balaca zebra keksləri



Ərzaqlar:



1 st duru yağ

1 st süd

1 st şəkər tozu

4 ədəd yumurta

2 st un

1 paket qabartma tozu

1 paket vanil

2 x.q kakao


Hazırlanması:

Yumurta ilə şəkər tozunu ağaranadək çalırıq.



Sonra üstünə süd ilə yağı əlavə edib yenə çalırıq.



Qabartma tozunu, vanili və unu əlavə edib tam həll olanadək çalırıq.



Xəmiri iki yerə bölürük.



Birinin üstünə kakaonu əlavə edib çalırıq.



Balaca qabları götürürük. Birinci kakaosuz xəmirdən 1 x.q tökürük. Sonra kakaolu xəmirdən 1 x.q tökürük. Yenə təkrarlayırıq. Sonra çöplə istədiyimiz naxışı veririk.(İstədiyiniz ölçülü qabda bişirə bilərsiniz.)






Bu şəkildə xəmir qurtaranadək qablara yığırıq.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-45 dəqiqəyə bişiririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (15 dekabr 2014 22:38)
Təşəkkür edirik. Nuş olsun.
Ilahe (14 dekabr 2014 13:05)
Salam,bu resepteki kimi eledim,sadece xemir cuyuq kimi idi,ona gore de un biraz artiq vurdum,texmini 1 stekan olardi,ama dadina ve gorunuwune soz ola bilmezdi,yumwaqligi da oz yerinde,duzunu deyecem--men 1-ci defe idiki kekes biwirende bu qeder el iwimden razi qalmiwam,size coooooox tewekkurumu bildirirem,bu hefte tort biskiviti biwire bilmedim,problemlerim cixdi,onu caliwacam biwirim,umid ediremki o da gozel alinar,helelik,iwlerinizde bol wanslar
Reseptaz (29 avqust 2014 23:21)
Salam. Bişirdikdən sonra souduqda aşıq saxlamırsınız ki, Kloka ya da ağzı bağlı qaba qoysanız yumşaq qalacaq.Keksin içinin deşik olması barədə sadəcə onu deyə bilərəm ki, xəmiri tökdükdə yaxşı yayın.Təşəkkürlər.
Boqinya (Ilahe) (29 avqust 2014 22:37)
Selam,nasilsiniz? menim sualima cavab yazin da nolar
Boqinya (Ilahe) (29 avqust 2014 12:56)
Nolar sualima cavab yazin.Helelik
Boqinya (Ilahe) (27 avqust 2014 16:48)
Salam,men keks biwirende yumwaq alinir,2-3 saatdan sonra ise yumwaqligi itir.Birde keksimin ici dewik-dewik olur,sizce bu neden ola biler?
Reseptaz (17 avqust 2014 18:33)
Dadı da əladır.Nuş olsun.
niyameddinelesgerli (14 avqust 2014 11:44)
ela gorsenir dadin amma hele bilmirem
Reseptaz (07 avqust 2014 16:00)
nush
dilefruz (07 avqust 2014 13:49)
dadlidir

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.