Badımcan kotleti



Ərzaqlar:



8 ədəd badımcan

3 ədəd yumurta

3 ədəd baş soğan

1 x.q un

Zövqə görə duz və istiot

Qızartmaq üçün zeytun yağı

Zövqə görə istəsəniz nanə və sarımsaq əlavə edə bilərsiniz.


Hazırlanması:

Badımcanın qabığını soyub yuduqdan sonra böyük hissələrə bölürük.



Doğranmış badımcanı ət maşınından keçirib tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra ət maşınından keçirib tənzifdən sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Badımcan, soğan, yumurta, un, duz və istiotu bir qaba töküb yaxşı qarışdırırıq.





Tavaya yağ töküb qızdırdıqdan sonra qarışıqdan 1 x.q töküb kotlet formasına salırıq.



Qarışığın hamısını bu şəkildə tavaya tökürük. Hər iki üzünü qızardırıq.



Badımcan kotletimiz hazırdır.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şah plov - 2 (Xan plov)
Ərzaqlar: 3 st uzun düyü 500 q quşbaşı doğranmış ət 400-500 q təmizlənmiş şabalıd 4-5 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st. k
.Murkutuş
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuq 4-5 ədəd baş soğan 3-4 dəstə cəfəri 100 q qoz ləpəsi 3 x.q əridimiş kərə yağı 2 x.q abqora 1 x.q şəkər tozu
.Qaz qovurması
Ərzaqlar: 1 ədəd qaz 2 ədəd baş soğan Duz Duru yağ ya da əridilmiş kərə yağı Hazırlanması: Qazı təmizlə yuyub doğrayırıq. Yuduqdan s
.Düyü ilə doldurulmuş hinduşqa qızartması
Ərzaqlar: 1 ədəd hinduşqa (3-3.5 kq) 2 ədəd baş soğan 7-8 ədəd alça turşusu Duz İçlik üçün: 1 st düyü Hinduşqanın çiyəri, böyrəyi v
.Qiyməli əriştə plov
Ərzaqlar: 2 st düyü 1 st xırda vermeşel(tel şəhriyyə) 250-300 q hazır bişmiş qiymə(soğan, duz və istiot vurulub yağda bişmiş) 3-4 x.q əridil
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (03 noyabr 2013 20:57)
beli, qara suyunu tamamile cixarandan sonra etden hec ferqlenmir..tsk
Sadiq (02 noyabr 2013 18:06)
Cox gozeldir et kotletinden ferqlenmir.Tesekkurler. : )


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.