Badımcan kotleti



Ərzaqlar:



8 ədəd badımcan

3 ədəd yumurta

3 ədəd baş soğan

1 x.q un

Zövqə görə duz və istiot

Qızartmaq üçün zeytun yağı

Zövqə görə istəsəniz nanə və sarımsaq əlavə edə bilərsiniz.


Hazırlanması:

Badımcanın qabığını soyub yuduqdan sonra böyük hissələrə bölürük.



Doğranmış badımcanı ət maşınından keçirib tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra ət maşınından keçirib tənzifdən sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Badımcan, soğan, yumurta, un, duz və istiotu bir qaba töküb yaxşı qarışdırırıq.





Tavaya yağ töküb qızdırdıqdan sonra qarışıqdan 1 x.q töküb kotlet formasına salırıq.



Qarışığın hamısını bu şəkildə tavaya tökürük. Hər iki üzünü qızardırıq.



Badımcan kotletimiz hazırdır.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Turşu kələm dolması
(Azərbaycanın milli mətbəxi) Ərzaqlar: 1 ədəd orta ölçülü kələm 500 q çəkilmiş ət 2 baş soğan 1/2 st bişmiş noxud 1/3 st yumru düyü
.Tərəvəzli ətli soba yeməyi
Ərzaqlar: 4 ədəd badımcan 2 ədəd baş soğan 2 diş sarımsaq 4-5 ədəd pomidor 2 ədəd şirin bibər 500 q xırda doğranmış ət 150-200 q ho
.Tabaka
Ərzaqlar: 1 ədəd kənd toyuğu 2 diş sarlmsaq 1-2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Toyuğu təmizləyib yuyub bel hiss
.Zirinc plov
Ərzaqlar: 4 st düyü 500 q toyuğun döş əti 3 ədəd baş soğan 50 q badam ləpəsi 50 q zirinc 3-4x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q şəkər toz
.Sobada toyuq əti qızartması
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuq əti 1/2 st duru yağ 1 ədəd limon 3 x.q qatıq 1 x.q pomidor məti 1 x.q kəklikotu Ç.q ucunda keşniş toxumunun
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (03 noyabr 2013 20:57)
beli, qara suyunu tamamile cixarandan sonra etden hec ferqlenmir..tsk
Sadiq (02 noyabr 2013 18:06)
Cox gozeldir et kotletinden ferqlenmir.Tesekkurler. : )


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.