Badımcan kotleti



Ərzaqlar:



8 ədəd badımcan

3 ədəd yumurta

3 ədəd baş soğan

1 x.q un

Zövqə görə duz və istiot

Qızartmaq üçün zeytun yağı

Zövqə görə istəsəniz nanə və sarımsaq əlavə edə bilərsiniz.


Hazırlanması:

Badımcanın qabığını soyub yuduqdan sonra böyük hissələrə bölürük.



Doğranmış badımcanı ət maşınından keçirib tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra ət maşınından keçirib tənzifdən sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Badımcan, soğan, yumurta, un, duz və istiotu bir qaba töküb yaxşı qarışdırırıq.





Tavaya yağ töküb qızdırdıqdan sonra qarışıqdan 1 x.q töküb kotlet formasına salırıq.



Qarışığın hamısını bu şəkildə tavaya tökürük. Hər iki üzünü qızardırıq.



Badımcan kotletimiz hazırdır.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Sobada toyuq əti qızartması
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuğun bud dibi əti (toyuq əti) 2 x.q pomidor məti (tomat) 2 x.q alça turşusu 1/3 st zeytun yağı 3 x.q qatıq Duz
.Sarımsaqlı toyuq əti qızartması
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuğun bud dibi əti (toyuq əti) 1/3 st zeytun yağı 9-10 ədəd sarımsaq Duz Istiot əlavə duru yağ qızartmaq üçün
.Kələfir-2
Ərzaqlar: 2 kq böyük tikələrə bölünmüş ət 4 ədəd pomidor 2 ədəd şirin bibər 4-5 ədəd orta ölçülü baş soğan Duz Istiot Hazırlanmas
.Narlı ət qovurmalı plov
Ərzaqlar: 5-6 st uzun düyü 1 kq xırda doğranmış qoyun ya da mal əti 3 ədəd baş soğan 5-6 x.q əridilmiş kərə yağı 500 q təmizlənmiş şabal
.Ətli nar qovurma
Ərzaqlar: 1 kq xırda doğranmış qoyun ya da mal əti 3 ədəd baş soğan 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı 500 q təmizlənmiş şabalıd 2 ədəd nar dən
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (03 noyabr 2013 20:57)
beli, qara suyunu tamamile cixarandan sonra etden hec ferqlenmir..tsk
Sadiq (02 noyabr 2013 18:06)
Cox gozeldir et kotletinden ferqlenmir.Tesekkurler. : )


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.