Badımcan kotleti



Ərzaqlar:



8 ədəd badımcan

3 ədəd yumurta

3 ədəd baş soğan

1 x.q un

Zövqə görə duz və istiot

Qızartmaq üçün zeytun yağı

Zövqə görə istəsəniz nanə və sarımsaq əlavə edə bilərsiniz.


Hazırlanması:

Badımcanın qabığını soyub yuduqdan sonra böyük hissələrə bölürük.



Doğranmış badımcanı ət maşınından keçirib tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra ət maşınından keçirib tənzifdən sıxıb acı suyunu çıxarırıq.



Badımcan, soğan, yumurta, un, duz və istiotu bir qaba töküb yaxşı qarışdırırıq.





Tavaya yağ töküb qızdırdıqdan sonra qarışıqdan 1 x.q töküb kotlet formasına salırıq.



Qarışığın hamısını bu şəkildə tavaya tökürük. Hər iki üzünü qızardırıq.



Badımcan kotletimiz hazırdır.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Noxudlu bulğur plovu
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st plovluq bulğur 1/2 st bişmiş noxud 1 ədəd baş soğan 1 diş sarımsaq 2 x.q pomidor məti 2 x.q əridilmiş k
.Sobada qiyməli makaron
Ərzaqlar: 250 q hazır qiymə 1 paket (500 q makaron) 1 x.q əridilmiş kərə yağı 4-5 x.q duru yağı 1 st süd 1 x.q təpələmə un 150 q ho
.Sobada ətli tərəvəzli yemək
Ərzaqlar: 500 q sümüksüz qoyun ya da mal əti(toyuq əti də ola bilə) 100-150 q holland ya da kaşar pendir 3 ədəd pomidor 5 ədəd balaca baş so
.Badımcan ləvəngisi
Ərzaqlar: 13-15 ədəd orta ölçülü badımcan 250 q qoz ləpəsi 4 ədəd baş soğan 2 x.q alça turusu 6-7 x.q zeyun yağı (yada 2 x.q əridilmiş kə
.Toyuq ləvəngi
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 5 ədəd baş soğan 150 q qoz ləpəsi 50 q kişmiş 9-10 ədəd təzə zoğal ya da azta zoğal 2 x.q alça turusu Duz
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (03 noyabr 2013 20:57)
beli, qara suyunu tamamile cixarandan sonra etden hec ferqlenmir..tsk
Sadiq (02 noyabr 2013 18:06)
Cox gozeldir et kotletinden ferqlenmir.Tesekkurler. : )


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.