Badambura



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



900 q un

2-3 yumurta

200 q kərə yağı

2 x.q xama

1 ç.q quru maya

Aparanadək süd

İçlik üçün:



500 q badam ləpəsi

500 q şəkər tozu

1/4 ç.q hil

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.



Yağı əridirik.



Mayanı ilıq süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.



Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı və xamanı əlavə edib qarışdırırıq.



Yumşaq xəmir yoğururuq.



Xəmirin üstünə sellofan çəkib, dəsmal qoyub, adyala bükürük, 1-2 saat acımağa qoyuruq.

İçlik hazırlayırıq. Badam ləpəsinin qabığını təmizləmək üçün: Badam ləpəsinin təmizlənməsi baxa bilərsiniz.

Təmizlədikdən sonra quruması üçün  tavada az qovurub soyuduqdan sonra sürtgəcli maşından keçiririk.Çəkilmiş badama şəkər tozu və hil ilə qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.



Xəmirdən 10 ədəd kündə düzəldirik.



Kündənin birini götürüb az un səpib oxlov ilə nazik yuxa yayırıq.



Yuxanı əlimiz ilə az dartıb böyüdürük və yağlayırıq. Bu qayda ilə 5-5 yuxaları yayıb yağlayırıq.



Yağlanmış və üst- üstə yığılmış bu yuxaları şəkildəki kimi bükürük.



Bükdüyümüz yuxaları 3 sm enində kəsirik.



Kəsilmiş bir lenti götürüb əlimizlə içini oval formada açırıq. İçinə 2 çay qaşığı içliktən qoyub bükürük.



Bükülən tərəfi aşağıda olmaqla qaba kağız sərib yığırıq.



Eyni qayda ilə hamısını hazırlayırıq.



Bütün badamburaları hazırlayib qurtardıqdan sonra bişirməyə başlayırıq. Qurumasın deyə üstünə sellofon çəkirik.

170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk. Bişirərkən badamburaların üzü qızarmamalıdır ağ qalmalıdır.



Bişmiş badamburaları düz qaba yan-yana yığırıq tamam soyuduqdan sonra isə qazana yığıb ağzını örtürük.




Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Pankek
Ərzaqlar: 3 st un 2 ədəd yumurta 2,5 st süd 3 x.q duru yağ 3 x.q şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 1 çimdik duz Qızartmaq üçün əla
.Kəsmikli krem ilə biskvit tortu
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 10 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 8 x.q dolu un 8 x.q nişasta 2 paket qabartma tozu 1 ədəd limononun qabığı Yuxarıdakı ər
.Kəsmikli biskvit ilə rulet
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 200 q kəsmik 3 ədəd yumurta 1/2 st şəkər tozu 4 x.q un 4 x.q nişasta 1 paket qabartma tozu 1/2 paket vanil Krem üçün:
.Alma piroqu
Ərzaqlar: 2 ədəd yumurta 1st şəkər tozu 1 st qatıq 1/2 st duru yağ 2 st un 1 paket qabartma tozu 2 ədəd alma Ç.q ucunda darçın Hazırlanması:
.Qatılaşdırılmış süd ilə maskarpon kremi
Ərzaqlar: 250 q maskarpon 1/2 banka qatılaşdırılmış süd (bişmiş ya da çiy) 2 x.q şəkər kirşanı 1/2 paket vanil Hazırlanması: Maskarpon pendi
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
sebine (07 may 2015 17:15)
Bu nece badambura ucundur?
Reseptaz (05 may 2015 22:04)
Təşəkkür edirik.
Bahar Əlizadə (05 may 2015 21:58)
Salam çoooooooooox gözəldi eeeeeeeeeeee
Reseptaz (09 aprel 2015 21:18)
Çox sağ olun. Sizinlə bahəm. Nuş olsun.
LETIFE (26 mart 2015 22:26)
bayraminiz mubarek resept ucun saq olun
leyla (26 mart 2015 22:02)
eladu elo
Reseptaz (19 mart 2015 23:33)
Nuş olsun. Təşəkkür edirik.
yusif (19 mart 2015 22:56)
gozel cixdi sag olun
yusif (19 mart 2015 22:55)
cox gozel saytdir resept.az sayti butun sirniyyatlarin resetini tapmag mumkundur
azerin (18 mart 2015 19:37)
Menim11 yasim var
azerin (18 mart 2015 19:35)
Şu anda xalam ve mamam 2 list paxlava 1 list ise badambura pisirdik
azerin (18 mart 2015 19:32)
Cox gozel beyendim
Ilahe (18 mart 2015 18:57)
Ela
gozel qiz (18 mart 2015 11:52)
tesekkurler
leman (17 mart 2015 13:12)
cox gozledi amaki biz bunlar kimi ede bilmiriy axiiiiii :(
Reyhan (16 mart 2015 21:17)
Ilk defe biwirdim super alindi.Tewekkurler.
tahira (16 mart 2015 19:50)
cox gozel
ellada (16 mart 2015 19:36)
gozel
Dina (16 mart 2015 15:28)
Super bir resept hazrlamwam cox gozelde cxir.
Dina (16 mart 2015 15:26)
Badambura


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.