Badambura



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



900 q un

2-3 yumurta

200 q kərə yağı

2 x.q xama

1 ç.q quru maya

Aparanadək süd

İçlik üçün:



500 q badam ləpəsi

500 q şəkər tozu

1/4 ç.q hil

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.



Yağı əridirik.



Mayanı ilıq süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.



Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı və xamanı əlavə edib qarışdırırıq.



Yumşaq xəmir yoğururuq.



Xəmirin üstünə sellofan çəkib, dəsmal qoyub, adyala bükürük, 1-2 saat acımağa qoyuruq.

İçlik hazırlayırıq. Badam ləpəsinin qabığını təmizləmək üçün: Badam ləpəsinin təmizlənməsi baxa bilərsiniz.

Təmizlədikdən sonra quruması üçün  tavada az qovurub soyuduqdan sonra sürtgəcli maşından keçiririk.Çəkilmiş badama şəkər tozu və hil ilə qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.



Xəmirdən 10 ədəd kündə düzəldirik.



Kündənin birini götürüb az un səpib oxlov ilə nazik yuxa yayırıq.



Yuxanı əlimiz ilə az dartıb böyüdürük və yağlayırıq. Bu qayda ilə 5-5 yuxaları yayıb yağlayırıq.



Yağlanmış və üst- üstə yığılmış bu yuxaları şəkildəki kimi bükürük.



Bükdüyümüz yuxaları 3 sm enində kəsirik.



Kəsilmiş bir lenti götürüb əlimizlə içini oval formada açırıq. İçinə 2 çay qaşığı içliktən qoyub bükürük.



Bükülən tərəfi aşağıda olmaqla qaba kağız sərib yığırıq.



Eyni qayda ilə hamısını hazırlayırıq.



Bütün badamburaları hazırlayib qurtardıqdan sonra bişirməyə başlayırıq. Qurumasın deyə üstünə sellofon çəkirik.

170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk. Bişirərkən badamburaların üzü qızarmamalıdır ağ qalmalıdır.



Bişmiş badamburaları düz qaba yan-yana yığırıq tamam soyuduqdan sonra isə qazana yığıb ağzını örtürük.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Kişmişli qozlu konfet
Ərzaqlar: 125 q qara kişmiş 50 q qoz ləpəsi (20 q çəkilmiş) Hazırlanması: Kişmişi təmizləyib yuyuruq. Solfet ilə qurulayırıq. Sonra ət maş
.Şokoladlı qozlu güllac
Ərzaqlar: 7 yarpaq güllac 4 st süd 1 st şəkər tozu 1 x.q gül suyu 2 x.q kakao 50 q şokolad 50-100 q qoz ləpəsi ya da antep fısdığı
.Tez hazırlanan tort
Ərzaqlar: Barmaq qurabiyə 1 x.q kakao 3-4 x.q doğranmış qoz ləpəsi Zövqə görə istədiyiniz meyvə və giləmeyvələr. Krem üçün: 250 q kr
.Güllac
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 5 ədəd güllac 1 st şəkər tozu 4 st süd 1 x.q gül suyu ya da 1/2 ç.q vanil Qoz ləpəsi ya da antep fısdığı H
.Yağlı xəmirdən fındıq kremli pirojna
Ərzaqlar: 10 ədəd yağlı xəmir(10x10 sm) Fındıq kremi Üz üçün: 1 yumurta sarısı 1 x.q şəkər kirşanı Hazırlanması: Xəmiri soyuduc
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (23 iyul 2014 12:05)
salam, sayfada uyelik sistemi deyil, her kese aciqdir...
sibel (23 iyul 2014 00:22)
sayfaya uye olmak isteyirem
emine (24 iyun 2014 16:17)
xosuma geldi
kemale (20 may 2014 22:02)
qozlu rulet yaxsidir bisirecem
rena (20 may 2014 21:56)
badamburani beyendim hazirladim cox gozel alinda
Reseptaz (05 may 2014 09:15)
nush olsun
AYKA (03 may 2014 22:15)
Naxcivannan salamlar.bu reepti axtarirdim.twk
Reseptaz (01 aprel 2014 15:13)
tesekkurler
sabina (31 mart 2014 20:40)
ela cox gozel alinib
Reseptaz (19 mart 2014 21:07)
Salam. Nuş olsun.
fatima (19 mart 2014 21:03)
cox gozel...bisirdik ama sellofon nedir bilmedik sellofonsuz bisirdik....ama dadli oldu....
Reseptaz (19 mart 2014 20:23)
Nuş olsun.
qendab (18 mart 2014 14:50)
cox dadlidir
qendab (18 mart 2014 14:48)
nicgfbdghhhghghcf
Reseptaz (18 mart 2014 11:11)
tesekkur edirem,..
ahmed (18 mart 2014 10:55)
cox sag olun ki milli yemeklerimizi unutmaga qoymursunuz
Reseptaz (18 mart 2014 00:12)
Xuraman xanim, bu yag yuxalari yaglamaq ucun istifade edilir.
Xuraman (17 mart 2014 23:03)
salam..yazmisiz ki, Iclikde "yaglamaq ucun 400 450 qr kere yagi" nedir o"? neyi yaglamag ucun?
nigar (17 mart 2014 21:21)
uzerine hec bir wey burmuruqki?
Reseptaz (17 mart 2014 17:21)
tesekkurler



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.