Badambura



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



900 q un

2-3 yumurta

200 q kərə yağı

2 x.q xama

1 ç.q quru maya

Aparanadək süd

İçlik üçün:



500 q badam ləpəsi

500 q şəkər tozu

1/4 ç.q hil

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.



Yağı əridirik.



Mayanı ilıq süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.



Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı və xamanı əlavə edib qarışdırırıq.



Yumşaq xəmir yoğururuq.



Xəmirin üstünə sellofan çəkib, dəsmal qoyub, adyala bükürük, 1-2 saat acımağa qoyuruq.

İçlik hazırlayırıq. Badam ləpəsinin qabığını təmizləmək üçün: Badam ləpəsinin təmizlənməsi baxa bilərsiniz.

Təmizlədikdən sonra quruması üçün  tavada az qovurub soyuduqdan sonra sürtgəcli maşından keçiririk.Çəkilmiş badama şəkər tozu və hil ilə qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.



Xəmirdən 10 ədəd kündə düzəldirik.



Kündənin birini götürüb az un səpib oxlov ilə nazik yuxa yayırıq.



Yuxanı əlimiz ilə az dartıb böyüdürük və yağlayırıq. Bu qayda ilə 5-5 yuxaları yayıb yağlayırıq.



Yağlanmış və üst- üstə yığılmış bu yuxaları şəkildəki kimi bükürük.



Bükdüyümüz yuxaları 3 sm enində kəsirik.



Kəsilmiş bir lenti götürüb əlimizlə içini oval formada açırıq. İçinə 2 çay qaşığı içliktən qoyub bükürük.



Bükülən tərəfi aşağıda olmaqla qaba kağız sərib yığırıq.



Eyni qayda ilə hamısını hazırlayırıq.



Bütün badamburaları hazırlayib qurtardıqdan sonra bişirməyə başlayırıq. Qurumasın deyə üstünə sellofon çəkirik.

170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk. Bişirərkən badamburaların üzü qızarmamalıdır ağ qalmalıdır.



Bişmiş badamburaları düz qaba yan-yana yığırıq tamam soyuduqdan sonra isə qazana yığıb ağzını örtürük.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Vanilli kəsmikli piroq
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 1,5 st un 100 q kərə yağı 2 x.q şəkər tozu İçlik üçün: 600 q kəsmik 4 ədəd yumurta 1 paket vanil 1/2 st
.Nağıl tortu
Ərzaqlar: Biskvir üçün: 6 ədəd yumurta 1 st un 1 x.q buğda nişastası 1 st şəkər tozu 1/2 paket vanil Krem üçün: 1 banka qatılaş
.Kişmişli kəsmikli balaca kekslər
Ərzaqlar: 200 q kəsmik 200 q kərə yağı 2 st un 1 st şəkər tozu 2 ədəd yumurta 1/2 st kişmiş 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil
.Limonlu kəsmikli piroq
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2-2,5 st un 200 q kərə yağı 1/2 st st şəkər tozu 1 paket qabartma tozu İç üçün: 400 q kəsmik 2 ədəd yumur
.Moruqlu kəsmikli piroq
Ərzaqlar: Xəmir: 1,5 st un 1 ədəd yumurta 100 q kərə yağı 2 x.q şəkər tozu İçlik üçün: 600 q kəsmik 100 q xama 4 x.q şəkər to
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (01 aprel 2014 15:13)
tesekkurler
sabina (31 mart 2014 20:40)
ela cox gozel alinib
Reseptaz (19 mart 2014 21:07)
Salam. Nuş olsun.
fatima (19 mart 2014 21:03)
cox gozel...bisirdik ama sellofon nedir bilmedik sellofonsuz bisirdik....ama dadli oldu....
Reseptaz (19 mart 2014 20:23)
Nuş olsun.
qendab (18 mart 2014 14:50)
cox dadlidir
qendab (18 mart 2014 14:48)
nicgfbdghhhghghcf
Reseptaz (18 mart 2014 11:11)
tesekkur edirem,..
ahmed (18 mart 2014 10:55)
cox sag olun ki milli yemeklerimizi unutmaga qoymursunuz
Reseptaz (18 mart 2014 00:12)
Xuraman xanim, bu yag yuxalari yaglamaq ucun istifade edilir.
Xuraman (17 mart 2014 23:03)
salam..yazmisiz ki, Iclikde "yaglamaq ucun 400 450 qr kere yagi" nedir o"? neyi yaglamag ucun?
nigar (17 mart 2014 21:21)
uzerine hec bir wey burmuruqki?
Reseptaz (17 mart 2014 17:21)
tesekkurler
aysel (17 mart 2014 16:04)
Cox sagolun terkibe gore..bir daha butun azerbaycanlilarin bayramini urekden tebrik edir ve xanimlara evlerinde bayram badamburasi hazirlamalarini tevsiye edirem))
Reseptaz (16 mart 2014 16:52)
Təşəkkür edirik. Biz də sizlərin bayramını təbrik edirik.Süfrəniz açıq, bol bərəkətli canınız sağlam olsun.
bahar (15 mart 2014 18:31)
cox saqolun
Bellizza (15 mart 2014 14:55)
tesekkurler her kesi NOVRUZ bayrami munasibetile tebrik edirem.......
Reseptaz (15 mart 2014 09:21)
Salam. Tezliklə badamburanın yeni reseptini sayıtımıza yerləşdirəcəyik. Bişirilmə qaydaları şəkillərlə daha ətraflı qoyulacaq. Başqa reseptlə. Təşəkkürlər.
sevinc (14 mart 2014 22:00)
ela
sevinc (14 mart 2014 21:59)
Hazir yuxa dord hiseye bolunur.Icerisine doxranmis goy nar elave edib tavada qizrdiriq



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.