Arzuman küftəsi



Ərzaqlar:



1 kq çəkilmiş qoyun əti (vəya mal əti)

3 ədəd baş soğan

6 ədəd yumurta

1ç.q sumaq

Keşniş, şüyüd

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Yumutranı suda tam bişirib qabığını təmizləyirik.

Soğanı sürtgəcdən ya blenderdən keçiririk. (Ya da əti soğanla bir maşından keçiririk )



Ətə soğanı, duz və istiotu əlavə edib az soyuq su da töküb yaxşı qarışdırırıq. 30 dəqiqə soyudicuda saxlayırıq.



Ətdən götürük əlimizdə böyük küftə düzəldirik və onu yayırıq.

Ortasına yumurtanı qoyub kənarlarını örtürük.



Bu şəkildə küftələrin hamısını düzəldirik.





Qaba yığılmış küftənin üstünə 1 st su ya da bulyon töküb yeməyi bişməyə qoyuruq.



Suyu az qalana qədər o tərəf bu tərəfini çevirib vam odda bişiririk.

Arzuman küftəsini süfrəyə verdikdə üstünə keşniş ilə şüyüdü xırda doğrayıb tökürük. Yanında isə sumaq veririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Guler (28 iyun 2015 17:37)
Maraqlidi kotlet ve ici yumurta

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.