Arpa şəhriyyə plovu



Türk mətbəxi

Ərzaqlar:



1 st apra şəhriyyə

2 st su

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz


Hazırlanması:

Yağı bir qazana töküb qızdırırıq. Şəhriyyənin yarısını qazana töküb dayanmadan qarışdırıb qızaranadək qovururuq.




Sonra qalan şəhriyyəni əlavə edib qarışdırıb qaynar suyu əlavə edirik.



Zövqə görə duzunu da töküb yeməyi bişməyə qoyuruq. Əvvəl normaldan az odda qoyuruq.



Suyu çəkildirdə qazanın altına dəmir qoyub 15 dəqiqə vam odda dəm almağa qoyuruq.

Yeməyimiz hazırdır. Arpa şəhriyyə plovunu istədiyiniz xuruşlarla süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.