Arpa şəhriyyə plovu



Türk mətbəxi

Ərzaqlar:



1 st apra şəhriyyə

2 st su

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz


Hazırlanması:

Yağı bir qazana töküb qızdırırıq. Şəhriyyənin yarısını qazana töküb dayanmadan qarışdırıb qızaranadək qovururuq.




Sonra qalan şəhriyyəni əlavə edib qarışdırıb qaynar suyu əlavə edirik.



Zövqə görə duzunu da töküb yeməyi bişməyə qoyuruq. Əvvəl normaldan az odda qoyuruq.



Suyu çəkildirdə qazanın altına dəmir qoyub 15 dəqiqə vam odda dəm almağa qoyuruq.

Yeməyimiz hazırdır. Arpa şəhriyyə plovunu istədiyiniz xuruşlarla süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Toyuğun döş əti ilə sobada kartoflu yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd kartof 4 x.q duru yağ 2 diş sarımsaq 50 q kaşar ya holland pendiri Duz İstiot Hazırlanması: Karto
.Toyuğun döş əti ilə bibərli yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd bibər (hər birinin yarısı) 4 x.q duru yağ 1 balaca baş soğan 50 q kaşar ya holland pendiri 3 x.q pomidor
.Sobada qiyməli badımcan
Ərzaqlar: 6-7 ədəd badımcan 350 q çəkilmiş ət 2 ədəd baş soğan 2 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı 2 diş sarımsaq Duz İstiot Badımcanlar
.Sobada qiyməli makaron 2
Ərzaqlar: 1 paket düz makaron 350 q çəkilmiş ət 1 ç.q pomidor ləti 3 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 3 x.q duru yağ 100 q kaşar pendir
.Kirəmit qabda souslu kotlet
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş qoyun əti 2 ədəd baş soğan 6-7 ədəd kartof 6-7 ədəd pomidor 6 diş sarımsaq 1 ədəd yumurta 100 q kaşar ya da holland pe
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.