Antep kababı



Ərzaqlar:



1 kq çəkilmiş qoyun ya da mal əti

3 ədəd baş soğan

4 ədəd badımcan

5 ədəd pomidor

3 ədəd şirin bibər

1 x.q pomidor məti(tomat)

1 balaca dəstə cəfəri

1 st su

5-6 x.q zeytun yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Pomidor məti, su və yağı bir qabda qarışdırırıq.



Bütün tərəvəzləri yuyuruq.Badımcanı ara–ara soyub halqa doğrayırıq. Pomidoru da halqa doğrayırıq. Şirin bibəri uzunsov doğrayırıq.



Soğanı maşından keçirib ətə qatırıq. Ətin üstünə duz və istiot tökürük. Cəfərini xırda doğrayıb ətin üstünə əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. Ətdən balaça kotletlər düzəldirik.

Qaba badımcan ət pomidor ət badımcan ardıcıllığı ilə yığırıq. Yığıb qurtardıqdan sonra üstünə bibər düzürük və pomidor məti ilə olan sulu yağlı qarışığı tökürük az duz və istiot səpidik.



Qabın ağzını falqa kağızı ilə bağlayıb 200-220 dəqəcədə qızdırılmış sobada bişiririk. 45 Dəqiqə bişdikdən sonra ağzını açırıq üzü qızarır.



Bişdikdən sonra süfrəyə isti-isti verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (21 fevral 2014 20:53)
Yeməyin bişirilmə qaydası belədir. Zövqə görə istəyirsinizsə əlavə edə bilərsiniz.
seyidaqa (21 fevral 2014 20:48)
onun uzerine holan pendiri elavə etmek olar?
Reseptaz (21 fevral 2014 20:43)
Xeyr Antep deyiriksə demək ki, Türk reseptidir.
seyidaqa (21 fevral 2014 20:40)
bu AZERİ yemeyidi?
Reseptaz (08 fevral 2014 22:43)
Salam. Nara xanlm şüşə qab olmasa da olar.Üzünə kağızı qoyuruq ki yanmasın. Qoymasanız dərəcəni bir az aşağı qoyub bişirin.Olar.Nurka xanım sizin istəyinizi nəzərə alacağıq.
Nurka (03 fevral 2014 16:13)
salam men bir tort yemiwem adi palciq tortudu onun reseptini bilmek isterim
Nurka (03 fevral 2014 16:08)
super gorunur cox twk
Nara (28 dekabr 2013 22:16)
salam..men bilmey istiyirdim ki,antep kababini bisirmek ucun ancag suse qab olmalidi?bir de falqa kagizi olmasa olar yoxsa yox?
Reseptaz (12 dekabr 2013 19:36)
xeyir tesir etmez, men cixarmadan edirem adeten..
Naza (12 dekabr 2013 01:05)
Sizce chixarmasam yemeye tesir etmez ki? Biraz qorxuram bunda.. Cavabiniza gore minnetdaram
Reseptaz (11 dekabr 2013 13:48)
Xeyir cixarmayiriq, ancaq isteseniz sixa da bilersiniz...
Naza (11 dekabr 2013 00:18)
Salam. Bilmek isterdim badimcanin acisini chixarmag lazimdirmi bu reseptde?
Reseptaz (09 dekabr 2013 09:43)
tesekkurler
Gulnare (07 dekabr 2013 13:18)
mmm dadli gorunur
zinhar (06 dekabr 2013 19:55)
Cox sagolun resepte gore eladi

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.