Alma piroqu



Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



4,5 st un

200 q kərə yağı

2/3 st şəkər tozu

5 yumurta

1 paket qabartma tozu (5 q)

İçlik üçün:

5 ədəd alma

Üstü üçün:

400 q xama

1 paket vanil (5q)

2/3 st şəkər tozu


Hazırlanması:

Unu ələdikdən sonra yumşalmış kərə yağı ilə ovuruq.



Şəkər tozunu qarışığa əlavə edib qarışdırırıq.



Yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq.



Qabartma tozunu da əlavə edib xəmiri əlimizlə yoğururuq.



30x20 ölçülü qab götürüb kağız səririk (ya da qabı kərə yağı ilə hər tərəfini yağlayırıq).

Xəmiri 1 sm qalınlıqda qaba yayırıq. Kənarlarını da 1 sm hündürlükdə düzəldirik.



Almaları yuduqdan sonra qabığını soyub xırda doğrayırıq.



Doğradığımız almanı xəmirin üstünə bərabər tökürük.



Xama ilə vanil və şəkər tozunu qaşıqla yaxşı çalırıq.



Çaldığımız xamanı almanın üstündən töküb yayırıq.



170 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.



Tamam soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şobyet
(Türk paxlavasının bir növü) Ərzaqlar: Yuxa üçün: 1 kq un 3 ədəd yumurta 1 ç.q duz 1 ç.q limon suyu 25 q kərə yağı 1,5 st ilıq s
.Un halvası
Ərzaqlar: 2 st un 200 q kərə yağı 2 st süd 1,5 st şəkər tozu Hazırlanması: Dərin tavaya yağı qoyub əridirik. Yağ istindikdən
.Bakı tortu
Ərzaqlar: 3/4 st un 1 st şəkər tozu 6 ədəd yumurta 100 q qoz ləpəsi 1 paket vanil Krem və bəzək üçün: 250 q kərə yağı 1 banka qa
.Biskvit
Ərzaqlar: 5 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 1 st qatıq 125 q kərə yağı 2 x.q duru yağ 3 st un 1 paket qabartma tozu 2 x.q kakao (ka
.Brauni - 2
Ərzaqlar: 1 st şəkər tozu 1 st duru yağ 1 st süd 3 ədəd yumurta 2,5 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket karbonat 1 paket vanil
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (27 iyul 2014 07:15)
cox sag olun
nilay (27 iyul 2014 07:05)
Gozel gorunuwu var.resept az saytina tewekkurler
Reseptaz (30 noyabr 2013 14:20)
Jale xanim, xemiri normal olur, uzeri ise yumsaq olur, amma ister istemez catlayir..
jale (29 noyabr 2013 20:30)
biwende berk olur yoxsa yumuwaq?wekilde bir az ele bil berkdir.


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.