Alma dolması



Ərzaqlar:



9 ədəd orta ölçülü alma (turş)

1 ədəd baş soğan

500 q çəkilmiş qoyun ya mal əti

3 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

Istiot

Zövqə görə darçın səpə bilərsiniz


Hazırlanması:

Çəkilmiş ət ilə soğanın qabığını soyub yuyub maşından keçirib qarışdırırıq.

Ətin üstünə 2 x.q əridilmiş kərə yağını əlavə edib qovururuq. Hazır olana yaxın duz və istiotunu əlavə edirik.



Almaları yuyuruq. Arxa hissədən qalınlığı 1 sm olmaqla kəsib içini çıxardırıq.



Bütün almaları bu şəkildə hazırlayırıq. İçinə az duz səpirik.



Hazırladığımız qiyməni almaların içinə yığırıq.



Qaba yığılmış içi doldurulmuş almaların üstünə 1 x.q yağı və 1/3 st suyu əlavə edirik.



180-200 dərəcə qızdırılmış sobada hazır olanadək bişiririk. Almalar bişdikdə dolmamız hazır olacaq.



Alma dolmasını qaba yığıb isti-isti süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.